Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:42:12

В Чернігові відбувається Міжнародний фестиваль моновистав "Чернігівське Відлуння"

21.06.2016   17:31Агенцiя

19 червня у Чернігові розпочався унікальний у своєму роді Міжнародний фестиваль моновистав «Чернігівське Відлуння».

На фестиваль завітали почесні гості – фундатори українського монофестивального проекту: Ніна Мазур – президент і художній керівник фестивалю «Відлуння», Володимир Смотритель – директор фестивалю та інші експерти театрального середовища.

В свою чергу, чернігівські організатори фестивалю подякували його засновникам і учасникам, чиїми зусиллями створено такий цікавий проект, за сприяння його втіленню на чернігівській сцені, а також звернулися зі словами вдячності до глядачів, які не залишили жодного вільного місця і своєю присутністю підтримали запровадження у Чернігові цього неординарного фестивального дійства.

Ведучі церемонії відкриття представили учасників фестивалю з різних країн – Білорусі, Грузії, США, України, Швеції, які упродовж п’яти днів виконають вісім моновистав фестивальної програми.

Право розпочати програму фестивалю «Чернігівське Відлуння» було надано Чернігівському академічному театру імені Т.Г.Шевченка виставою вірменської письменниці Каріне Ходікян «Целофанове щастя» у виконанні заслуженої артистки України Оксани Гребенюк.

І вся глядацька аудиторія прямісінько з італійського вокзалу вирушила у подорож в купе швидкого потягу…

Ця прониклива сповідь Оксани Гребенюк про скалічену війною долю вірменської жінки до глибини душі вразила глядачів. Вони стоячи дякували актрисі, а овації не вщухали і після вручення їй диплому учасника XVIII Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Чернігівське Відлуння».

Обидві вистави другого фестивального дня пов’язані зі світом музики. Денна вистава «Едіт Піаф» у виконанні білоруської актриси Олени Дудич перенесла глядачів у музичний простір видатної французької співачки ХХ століття, а вечірня вистава «Соло з оркестрової ями» у виконанні Еліаса Файнгерша зі Швеції беззастережно захопила глядацьку залу оригінальною гумористичною трактовкою класичних оперних творів різних авторів і часів.

Мала сцена, на якій Олена Дудич виразно і хвилююче створювала образ Едіт Піаф, виявилася замалою для усіх бажаючих потрапити на цю виставу.

Маленька беззахисна дівчинка, що збирає копійки на батьківському акробатичному шоу; нікому невідома вулична співачка без освіти, без домівки, без майбутнього; улюблениця елітного паризького кабаре; всесвітньо відома співачка, що гастролює країнами Європи й Америки і збирає величезні зали захоплених шанувальників; величезної духовної міці жінка, яка після втрати свого кохання змогла віднайти в собі сили повернутися на сцену і знову заспівати – такою різною і по-новому зрозумілою постає перед нами славетна Едіт Піаф.

Вечірня вистава «Соло з оркестрової ями» нашого гостя зі Швеції Еліаса Файнгерша – це не просто вистава, це смішні, ексцентричні сценки з п’яти відомих опер змальовані в жанрі музичної «стенд ап комеді».

На сцені – музикант, актор, мім, клоун і, звичайно, автор ідеї і режисер власних спектаклів. Він поєднує в єдине ціле різні жанри, напрямки, стилі - трагедію, комедію, пародію, фарс. Важливу роль відіграє і приголомшлива енергетика артиста, якою заражаються всі присутні.

Про те, що «золотий тромбон Європи» володіє неординарною свободою самовираження, зрозуміло кожному, хто хоча б раз побував на його виступах.

Третій фестивальний день буде не менш насиченим. Вже за кілька годин, о 16:00, розпочнеться вистава «Третя молитва» у виконанні київської актриси Ганни Яремчук, яка відбуватиметься на малій сцені.
А о 19:00 відбудеться вечірня вистава «Кабаре», яку представлятиме американський актор Бремнер Даті на великій сцені театру.

Щиро бажаємо учасникам фестивалю «Чернігівське Відлуння» успішних виступів на чернігівській сцені, а шанувальникам театру – нових цікавих зустрічей зі сценічним мистецтвом різних країн і народів.

Нагадуємо, що у фойє першого поверху відкрита чудова виставка картин Дмитра Куровського, артиста оркестру театру.

Крім цього, в «Куточку Відлуння» протягом всіх фестивальних днів після кожної вистави відбуватимуться спілкування із акторами, а також проходитимуть конкурси на найкращі та найоригінальніші селфі «Я люблю театр» і «Міс селфі Відлуння».

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.