Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:15:39

У Сновську відбувся фольклорний фестиваль імені Василя Полевика

21.06.2016   15:23

Уже традиційно на свято Трійці гостинна Сновська земля приймала прихильників української народної творчості з усієї області. Тут вшосте проходив фольклорний фестиваль-конкурс імені Василя Полевика.

Усе життя фольклорист і хормейстер Василь Полевик присвятив музиці, виховав не одне покоління музикантів, долучив їх саме до народної творчості.

Учасників заходу привітали голова обласної ради Ігор Вдовенко, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко, очільники місцевої держадміністрації та районної ради Валерій Радібеда і Павло Мірошниченко.

Серед шанувальників таланту нашого земляка окрім представників Чернігівщини були також гості з Києва.

Фестиваль розпочався конкурсними прослуховуваннями творчих колективів у районному будинку культури.

Змагалися не лише дорослі, а й діти. Загалом у конкурсі взяло участь 28 колективів, до складу яких увійшло більше 300 учасників.

На сцені співали та веселились, демонстрували весільні обрядові дійства. Виступи конкурсантів оцінювало журі на чолі з художнім керівником та головним диригентом академічного Чернігівського народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, заслуженим діячем мистецтв України Володимиром Коцуром.

Після конкурсної частини учасники заходу вшанували пам’ять Василя Полевика. На площі біля районного будинку культури відбулася урочиста церемонія покладання квітів до меморіальної дошки, відкритої у 2009 році під час проведення І обласного фольклорного фестивалю-конкурсу. Окрім того, присутні мали змогу насолодитися звучанням улюбленої пісні Василя Івановича у виконанні зведеного хорового колективу під диригуванням Володимира Коцура.

Жителі і гості Сновська також відвідали місце поховання та вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблого учасника АТО, уродженця села Займище Юрія Костюченка.

Далі дійство продовжилося на співочому полі. Традиційно були організовані виставки образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, спортивні змагання, розважально-ігрова програма для дітей за участю обласного дитячого театру ляльок. Тут же, на березі чарівної річки Снов у селі Займище, під час гала-концерту були оголошені остаточні результати та нагороджені переможці конкурсу.

Цього року гран-прі фестивалю отримали троїсті музики Ніжинського районного будинку культури. Переможцями також стали наступні колективи:

- у категорії «дитячі ансамблі» – «зразковий» вокальний ансамбль «Світлячок» Щорського РБК;

- у категорії «молодіжні ансамблі» – народний аматорський ансамбль «Калинонька з перцем» Ніжинського РБК;

- у категорії «автентичні гурти» – фольклорний колектив «Перлина» Ярославського сільського будинку Бобровицького району;

- у категорії «фольклорні колективи» – фольклорний колектив «Горлиця» Шестовицького СБК Чернігівського району;

- у номінації «ансамблі народної пісні» – народний аматорський ансамбль народної пісні «Березневі роси» Козелецького РБК, народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Горлиця» смт Лосинівка Ніжинського району, народний аматорський жіночий вокальний ансамбль української народної пісні «Калина» Щорського РБК, вокальний ансамбль «Рідні наспіви» Бахмацького РБК;

- у номінації «ансамблі народних музик» – ансамбль народних інструментів «Карапет» смт Холми Корюківського району;

- у категорії «дорослі обрядові» – народний аматорський фольклорний колектив «Криниці» Сосницького РБК.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини