Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:05:20

Книжкова виставка "Шлях України до Європи"

11.05.2016   08:29Агенцiя

Книжкова виставка під назвою: «Шлях України до Європи» відкрилася в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.В. Г. Короленка в рамках загальноєвропейської кампанії відзначення Днів Європи -2016 «RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!».

На виставці, що діятиме до 25 травня 2016 року, представлено близько восьмидесяти видань які відповідають на питання: що таке Європа, яке місце України в Європі, яка історія Європейського Союзу, та які перспективи є для України щодо вступу в Європейський Союз?

Виставка демонструє в основному актуальні матеріали з періодичних видань «Україна-НАТО», «Науковий журнал», «Право України», «Фінанси України», «Регіональна економіка», «Зовнішні справи», бюлетеня «Євроатлантикінформ» та ін. Також представлено книжкові видання з даної тематики, які допоможуть всім зацікавленим прослідкувати історію розвитку тісних політичних стосунків між Україною та ЄС шляхом постійного діалогу з політичних питань. Яскравим підтвердженням того факту, що євроінтеграційний курс України є ефективним стимулом для глибинного реформування та успішної модернізації нашої держави, є актуальні статті з періодичних видань.

Особливу увагу акцентуємо на наступних джерелах:
Відкрий для себе Європу! / Представництво ЄС в Україні. - Київ : Фастпринт, 2012. - 44 с.

Європейський Союз - Україна / [Представництво ЄС в Україні]. - Київ : [б. в.], 2012. - 19 с.

Кінько Т. А.     Україна - ЄС: спільний інноваційний простір - спільне майбутнє: публіц. нарис / Тарас Кінько. - Київ : Т. А. Кінько, 2010. – 86 с.

Коваленко О.  STEM-освіта: досвід упровадження в країнах ЄС та США / О. Коваленко // Рідна школа. - 2016. - № 4. -  С. 46-49.

Марциновський, А.  Асоціація з ЄС у ваших медіа : посіб. для журналістів / Анатолій Марциновський. - Київ : К. І. С., 2015. - 30 с.

Навчайся в Європі! : освіт. програми, гранти та стипендії Європ. Союзу та держав-членів ЄС, 2014 - 2020 / Представництво ЄС в Україні. - Київ : Август Трейд, 2015. - 91, [1] с.

Пушкар П.  Реферативний огляд застосування принципу непорушності права власності у практиці Європейського суду з прав людини та в країнах ЄС і українські реалії / П. Пушкар // Право України. - 2016. - № 1. -  С. 25-33.

Україна-ЄС. Сучасні технології, економіка та право [Текст]. Ч. 2. Соціальні виклики, інновації соціальної роботи, філософії, психології, соціології. Охорона навколишнього середовища. Менеджмент та публічне адміністрування. Інновації в освіті. Сучасні проблеми реформування системи вищої освіти в аспекті євроінтеграції України. Актуальні проблеми юридичної науки та практики. 2016.

Виставка знаходиться у відділі наукової інформації та бібліографії Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка. 

За додатковою інформацією звертатися до координатора Центру Європейської інформації Оксьоменко Марини - (063)7033435 mail: sait1@mail.ua
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини