Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:19:00

Актуалізація переліку платних послуг, які надаються бюджетними закладами культур

29.04.2016   11:21Агенцiя

Експертна зустріч з представниками Міністерства культури України відбулася в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації 28 квітня.

В он-лайн режимі через відеопортал YouТube експерти, керівники та працівники закладів культури,, представники органів влади обговорювали проект постанови Кабміну «Про затвердження Переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами культури, заснованими на державній та комунальній формах власності».

Учасники обговорення звернули увагу на те, що нова постанова надає правову основу для розширення переліку платних послуг та, порівняно з попереднім документом, враховує нові можливості закладів культури і їх потреби з огляду на скорочення бюджетного фінансування.

Водночас було висловлено ряд побажань щодо доопрацювання положень цього проекту. Насамперед, це визначення загального порядку ціноутворення щодо надання послуг (зокрема через мережу Internet) та затвердження їх переліку.

Наступні пропозиції стосувалися уточнень стосовно окремих видів послуг, як то екскурсійна, навчальна діяльність, підготовка сценаріїв заходів, проведення наукових досліджень, експертиз тощо. Вказано й на необхідність врегулювання питання щодо пільгового обслуговування в закладах культури.

Також положення постанови варто зробити більш структурованими (розподіл на загальні та специфічні) та скоординувати з податковим законодавством, щоб уникнути непорозумінь з фіскальною службою.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини