Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:28:39

Підсумовуючи новорічні свята

22.01.2016   09:46Агенцiя

Інтерв'ю з директором Департамент культури і туризму, національностей та релігій ОДА.

Цього року Департамент культури і туризму, національностей та релігій активно долучився до вуличних новорічно-різдвяних заходів у Чернігові. Що нового відбувалося на Красній площі розповіла директор Департаменту Ірина Должикова.

- Функціонування Новорічно-різдвяного містечка на Красній площі з ошатними дерев’яними будиночками, дідухами, вертепом, лабіринтом із сіна, постійно діючою сценою, стилізованою огорожею — це новий формат  відзначання новорічних свят у місті. Він дозволив майже щодня організовувати для чернігівців та гостей міста концертно-розважальні програми, ігри для дітей.

26 грудня Департамент організував відкриття Новорічно-різдвяного містечка. Усіх гостей привітав зі святами Святий Миколай, на площу з Катерининської церкви принесли Віфлеємський вогонь, котрий волонетри привезли до Чернігова (перед тим він проїхав більше 2000 кілометрів в зоні бойових дій, щоб принести Різдво нашим воїнам) аби часточка небесного вогню зігрівала і серця усіх чернігівців протягом року. Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч та мер міста Владислав Атрошенко урочисто запалили вогні на головній ялинці. Малечу цього дня розважали веселі аніматори від обласного Палацу дітей та юнацтва. Гостей свята чекала концертно-розважальна програма. Веселому настрою і дорослих, і дітей не завадила навіть дощова погода.

У «День олів’є»,29 грудня, цей улюблений салат можна було скуштувати у кожному будиночку ресторацій. Надалі зима порадувала нас по-справжньому зимовою погодою на Новий рік – снігом, морозом, але не зважаючи на це, на території Новорічно-різдвяного містечка завжди було людно. Присутні могли зігрітися, підтанцьовуючи під запальні пісні, що лунали зі сцени та гарячими напоями від іменитих ресторацій міста, що розташувалися у будиночках. На згадку про свята можна було придбати пам’ятні сувеніри відмайстрів Чернігівщини – представників громадської організації «Алея майстрів».

3 січня на «Глінтвейн Party» усі танцювали під хіти 80-90-х від концертних виконавців обласного філармонійного центру та діджея Дена.

Не зважаючи на мороз 4 січня площа теж не пустувала, для тих, кому низька температура не стала на заваді гарному настрою і бажанню веселитися, співав колектив Носівського районного будинку культури.

Вже традиційний для Чернігова фестиваль «Коза» 8 та 9 січня цього року відбувся за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації. Організатори фестивалю «Че Студія»порадували усіх присутніх цікавою програмою та гарною організацією свята. Велика вам вдячність за популяризацію української культури та традицій.

13 січня на сцені містечка голова ЧернігівськоїОДА Валерій Куліч та міський голова Владислав Атрошенко приймали та обдаровували щедрувальників, гадали на наступний рік. Зі сцени цього вечора луналищедрівки, веселі жарти, розігрувалися театралізовані дійства від Ніжинського училища культури імені М.Заньковецької, Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, естрадного гурту «Смоляни» (Борзнянський р-н).

Тож з 26 грудня по 14 січня на площі відбувалися різноматні дійства: малечу веселими іграми та конкурсами розважали аніматори, майже щовечора зі сцени лунали запальні пісні. Ми вдячні усім артистам за той новорічний настрій, який вони подарували усім чернігівцям.

Які відгуки чернігівців щодо організації свята?

- Чернігівцям сподобався такий формат святкування. Опитування, проведені журналістами, показали, що цього року мешканці міста із задоволенням відвідували площу, туди хотілося приходити відпочивати, значить ми рухаємося у правильному напрямку, але цю роботу потрібно постійно вдосконалювати, аби на зимові свята до Чернігова мали бажання завітати гості з усіх куточків України і не тільки. То ж ми завжди радо підтримаємо цікаві, оригінальні фестивалі та проекти.

Який Ваш особистий рецепт вдалого свята у Чернігові?

- Ми маємо кожного року дивувати жителів нашого міста та області, вносити щось нове, навіть неочікуване, у святкування новорічно-різдвяних свят і в той же час підтримувати традиції.

Зазначу також, що підготовка до реалізації подібних проектів має розпочатися чи не відразу після останнього дня роботи містечка. Має пройти потужна рекламна компанія, аби про ці свята знали потенційні туристи.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини