Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:46:46

Мандрівка "На крилах Пегаса": у музеї-заповіднику М. Коцюбинського презентували книгу спогадів Олексія Брика

05.11.2015   08:07Агенцiя

«На крилах Пегаса» - саме таку поетичну назву має книга спогадів знаного чернігівського письменника Олексія Брика. Її презентація відбулася 3 листопада у затишному залі літературно-меморіального музею-заповідника М. Коцюбинського.

У своїй новій книзі Олексій Григорович розповів читачам про видатних людей, зокрема письменників та поетів, з якими йому доводилося зустрічатися на довгому життєвому шляху, та яким чином ці люди впливали на становлення і розвиток його світогляду і таланту літератора. Щиро, з гумором, часом не приховуючи незручних подробиць, автор згадує свої зустрічі з видатними творцями, зображуючи їх, перш за все, як звичайних людей зі своїми позитивними рисами і недоліками, ставленням до оточуючих людей і особливим поглядом на життя.

За доброю традицією відкрила презентацію заступник директора музею з наукової роботи Наталія Коцюбинська. Вона зауважила, що з цієї презентації починається цикл заходів, приурочених до 80-ої річниці з дня відкриття експозиції музею. Кілька теплих слів сказала Наталія Михайлівна і про книгу-спогад Олексія Брика, зокрема вона звернула увагу присутніх на новизну та актуальність збірки, а також побажала письменнику успіхів і наснаги у його творчій праці.

Тепло і невимушено висловила свої думки з приводу нової книги і творчості Олексія Григоровича письменниця, лауреат обласної літературно-мистецької премії ім. М. Коцюбинського, педагог Ганна Арсенич-Баран, яка цього дня виступила у ролі ведучої заходу.

Особливо натхненно і щиро прозвучали виступи гостей заходу: очільника Чернігівської обласної організації НСПУ Олени Конечної, Заслуженого педагога України Антоніни Коцюбинської, голови правління Чернігівського обласного об’єднання єврейських громад та організацій Семена Бельмана, в. о. головного редактора газети «Деснянська Правда» Людмили Пархоменко, голови обласної організації Конгресу літераторів України Олени Мамчич, директора Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Інни Аліференко, а також друзів та близьких автора, його вдячних читачів і шанувальників таланту.

Зворушливі привітання з нагоди виходу нової книги висловили учні колегіуму №11 м. Чернігова та їх учителі, пліч-о-пліч з якими Олексій Григорович не один рік пропрацював на педагогічній ниві.

Народний художник України Анатолій Шкурко не лише висловив вітання автору з приводу виходу у світ його літературного дітища та поділився своїми думками з приводу написаного на сторінках книги, але і привітав музей з 80-річчям експозиції і подарував одну зі своїх художніх робіт.

На завершення заходу до присутніх звернувся і сам автор книги Олексій Григорович Брик. Він подякував за добрі слова, сказані присутніми про його твір, розповів гостям зали історію написання книги мемуарів про своїх видатних знайомців, та, звичайно ж, поділився своїми творчими планами на найближчий час.

Усі бажаючі прочитати нову книгу Олексія Брика «На крилах Пегаса» уже сьогодні можуть знайти її у бібліотеках міста.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини