Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:57:22

Четвертий конкурс ім. Розумовського у Батурині. ВІДЕО

26.10.2015   08:10

День без екскурсій провів палац Розумовського у Батурині. Вже вчетверте в день народження колишнього власника палацу музиканта і мецената Андрія Розумовського там провели обласний музичний фестиваль-конкурс молодих виконавців. Традиційно юні музиканти змагалися в двох номінаціях – академічний спів і фортепіано, кожна з яких ділиться на дві вікові підгрупи.

Маленьку піаністку з Козельця журі назвало цьогорічним відкриттям конкурсу імені Андрія Розумовського. Тиждень тому Олесі Ковальчук виповнилося дев’ять років, але ніхто не дає їй більше семи, тому на слухачів Олеся справила враження як маленький Моцарт під час першого концерту у Відні.

Цьогоріч на обласний музичний фестиваль-конкурс молодих виконавців ім. Андрія Розумовського в Батурин приїхала рекордна кількість учасників – аж п’ятдесят шість. Окрім нашої області на конкурсі були представники з Конотопа і Глухова Сумської області. Організатори кажуть, що цей четвертий конкурс проводити було набагато легше, ніж перший, бо він вже став доволі відомим і престижним в музичних колах.

Навіть маленьких вокалістів хлібом не годуй, а дай виступити в гарній сукні і бажано, аби при цьому було якомога більше слухачів. Марія Усик з Чернігова аж світиться після свого виступу.

Вокалісти кажуть, що тут дуже вдала атмосфера для академічного співу – зал зі стелею-куполом дає чудову акустику і голос звучить напрочуд сильно і природно.

Валентина Смирнова з Конотопа привезла на конкурс трьох своїх учениць, каже, їхати їм сюди лише півгодини, а тому навіть не виникало питання, їхати їм сюди чи ні.

В журі були відомі на Чернігівщині музиканти. Володимир Суховерський не пропустив жодного конкурсу і вже збирається на п’ятий ювілейний, де також судитиме піаністів. На його думку, конкурс дуже перспективний і наступного року він обов’язково буде всеукраїнським.

Для фіналу організатори підготували несподіваний сюрприз. Окрім переможців в номінаціях «академічний спів» і «фортепіано» пройшло нагородження за креативне вбрання. Учасникам наперед рекомендували вдягти одяг з національною символікою, і коли вже всі збиралися розходитися, дизайнер Світлана Згурська нагородила, на її думку, стильних конкурсантів.

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.