Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:47:22

Виконком міської ради схвалив Міську цільову програму розвитку бібліотечної справи в м. Чернігові на 2016-2021 роки

20.08.2015   08:52

Виконавчий комітет міської ради на засіданні 18 серпня під головуванням секретаря міської ради Владислава Кухаря схвалив Міську цільову програму розвитку бібліотечної справи в м. Чернігові на 2016-2021 роки.

Проект Міської цільової програми розвитку бібліотечної справи в м. Чернігові на 2016-2021 розроблений управлінням культури міської ради на виконання низки законів України, указів Президента України, постанов ВР України та Кабінет Міністрів України, а також, «Положення про проведення атестації працівників підприємств, установ, організацій та закладів галузі культури та рішення Чернігівської міської ради «Про Міську комплексну програму «Культура і мистецтво м. Чернігова. 2011-2015 роки».

Програма спрямована на втілення політики держави у сфері бібліотечної справи, посилення матеріально-технічної бази й технологічної інфраструктури, підвищення якості бібліотечного обслуговування.

За інформацією начальника управління культури Юрія Ткача, у м. Чернігові з 1976 р. діє міська комунальна централізована бібліотечна система. До її структури входять центральна бібліотека ім. М. Коцюбинського, центральна бібліотека для дітей ім. О. Довженка, вісім бібліотек-філій, що обслуговують дорослих, і три бібліотеки-філії, що обслуговують дітей. Діяльність МЦБС забезпечують 69 кваліфікованих штатних бібліотечних працівників.

Бібліотеками МЦБС користуються 35 тис. читачів, з них: 65 % - діти, юнацтво та молодь. Щорічна відвідуваність бібліотек МЦБС становить понад 300 тис. відвідувань, у тому числі: понад 70 тис. відвідувань сайтів і блогів бібліотек, понад 16 тис. відвідувань масових заходів.

Станом на І півріччя поточного року книжковий фонд бібліотек становить понад 400 тис. примірників. Передплачується близько 300 назв журналів і газет на суму 80 тис. грн. Обсяг власних електронних баз даних – понад 100 тис. записів.

Ю. Ткач назвав основні проблемні питання, що гальмують розвиток бібліотечної справи й потребують вирішення – застаріла матеріально-технічна база, значна фізична й моральна зношеність меблів та устаткування, невідповідність локальної комп’ютерної мережі сучасним технологіям.

Реалізація Програми, на думку начальника управління культури, сприятиме позитивному й динамічному розвитку бібліотечної справи у місті, створить умови для статутної діяльності МЦБС, дасть можливість сформувати новий бібліотечний простір.

Виконком міської ради доручив управлінню культури внести цільову програму розвитку бібліотечної справи на розгляд міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини