Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:26:14

В Прилуцькій виховній колонії відбувся XXIV фестиваль самодіяльної художньої творчості засуджених "Червона калина"

13.07.2015   12:05

XХIV фестиваль художньої самодіяльної творчості неповнолітніх засуджених «Червона калина» відбувся у Прилуцькій виховній колонії 11 липня.

Фестиваль проводиться щорічно, естафетою по всіх виховних колоніях України і передається працівниками колоній у вигляді атрибутів фестивалю – корогви, фотоальбому з виступами попередніх учасників та символом. Естафету фестивалю Прилуцькій виховній колонії передали представники Мелітопольської виховної колонії Запорізької області. На згадку про відвідування колонії гості посадили розлогий кущ калини.

Почесними гостями свята стали представник Апарату ДПтС України Максим Чуйко, заступник начальника управління ДПтС України в Чернігівській області Вячеслав Козка, начальник сектору соціально-виховної та психологічної роботи управління Олександр Гужва, Голова фонду волонтерів України Тимофій Нагорний, представники Благодійного центру соціальної роботи «Світ без залежності» Дмитро Мазур та Володимир Гордєєв, координатор проектів Представництва міжнародної організації «Право на здоров′я» в Україні Олена Кулаковська, громадяни США – експерти університету «Браун» Емілі Даурія та Марія Бармара,  представники всіх 6 установ виконання покарань Чернігівщини, представники влади та громадськості, священнослужителі та українські артисти.

Гостинна Прилуччина вітала гостей святковим караваєм та живим виконанням гімну України. Та в ході урочистостей не забули про тих, хто віддав своє життя за волю України на її східних рубежах. Хвилиною мовчання вшанували їх пам′ять, а отець Григорій Грига окропив усіх присутніх святою водою.

Проходила концертна програма в актовій залі колонії. Засуджені юнаки прочитати безліч патріотичних віршів, сповнених любов’ю до України, заспівали ще більшу кількість абсолютно різних за жанром пісень. До виступів юних в’язнів приєднувалися й гості фестивалю: творчі колективи міста, українська співачка Романа Маклай.

Заключне слово мав заступник начальника управління ДПтС України в Чернігівській області Вячеслав Козка. Він подякував усім присутнім гостям за участь у фестивалі та зауважив свою впевненість у тому, що в цьому залі виступали майбутні відомі поети, письменники, художники, майстри декоративного мистецтва, музиканти. А пенітенціарії вірять у вихованців та бажають їм лише найкращого.

Як дарунок долі деяким вихованцям установи стало отримання документів про дострокове звільнення з рук начальника колонії Євгенія Квітницького.

На завершення свята вихованці колонії отримали подарунки від гостей та нагоду зустрітися та поспілкуватися зі своїми рідними та друзями. А творчий педагогічний колектив Прилуцької виховної колонії отримав почесні грамоти управління.

Далі естафету буде передано до Дубенської виховної колонії управління ДПтС України в Рівненській області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини