Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:05:42

Делегація Куликівського району здійснила поїздку до Естонії

16.06.2015   14:37Агенцiя

На запрошення керівництва Пилваського повітового управління (Естонія) делегація Куликівського району з 3 по 9 червня здійснила поїздку до Естонії.

В складі делегації начальник відділу культури і туризму Куликівської районної державної адміністрації Віктор Снопок, керівник євроклубу «Євросвіт» Горбівської загальноосвітньої школи Валентина Дєдкова та учасники хореографічної групи «Родзинки».

Програма перебування була досить цікавою та насиченою. Вона передбачала участь у ювілейному святі з нагоди 160-річчя співочих свят в Естонії, знайомство з молодіжними організаціями повіту та участь у концертних програмах.

3 червня 2015 року представників району прийшли проводжати та побажати успіхів і щасливої дороги голова Куликівської районної державної адміністрації Валентина Мельник, заступник голови Олена Баглай та інші небайдужі люди.

Подорож до естонських друзів розпочалася автобусним маршрутом Київ – Таллінн. Шлях до Пилви пролягав через територію України, Латвії та Естонії і тривав близько 20 годин...

Нарешті зупинка в старовинному естонському місті Тарту, яке нас зустріло сонячною, але прохолодною погодою. В Естонії ще була весна. Цвіли тюльпани і бузок, були білі ночі. Програма поїздки була дуже щільною і розпочалася з відвідування євроклубівцями наукового центру АННАА.

Цей науковий центр один з найкращих не тільки в Естонії, а й в Європі. Діти були вражені науковими технологіями, дизайном, цікавими тренажерами, іграми, машинами, тут же євроклубівці відвідали планетарій з цікавою екскурсією у Всесвіт. Наступного дня відбулася зустріч з керівництвом Пилваського району та центру інформації по Євросоюзу. Після обіду – знову зустріч з ровесниками в молодіжному центрі Верйора. Потім з 16:00 до 19:00 години відбулася участь у виступі молодіжної програми днів волості Пилва.

Хореографічна група «Родзинки» здивувала своїм виступом, гарно співали про любов до України і вокалісти: Косолап Ярослав та Андряник Марина. Виступ в центрі міста був до 30 хвилин, а попереду було ще декілька виступів. І один із них був в Моосте, де діти ознайомилися з комплексом садиби Моосте, брали участь і виступали в програмі для Моостеської садиби.

Цікавою була зустріч і перебування у Вярска, де євроклубівці ознайомилися з Сетуським музеєм-хутором, де зберігаються всі традиції і звичаї.

Масу задоволень діти отримали від відвідування водного центру Вярска «Водний рай», де є басейн, джакузі, бані з різним температурним режимом від 50 градусів до 100, водні лабіринти.

Паралельно з відпочинком йшла підготовка до виступу на головній сцені. Відбувалися репетиції, ознайомлення з Співочим полем та сценою. І ось він найголовніший виступ у житті юних євроклубівців на головній сцені, де на тебе дивляться очі тисяч глядачів. Здивував хор, де 1200 співаків та акустика виступу. Завмерло від подиху серце, коли оголосили наш виступ – виступ Ukraine, євроклубу з Горбова, хореографічного колективу «Родзинки» (хореографія Ємченко О.С. та Ліповатого В.В.). У пабі «Охотник» відбулася прощальна вечеря євроклубівці з Уллою Прееден та Петером Аас.

"З їх уст ми почули слова подяки в нашу адресу та про майбутній проект і приїзд до нас на День Незалежності. Нас в Естонії зустрічали, як рідних. Приємні, душевні люди, теплі і цікаві зустрічі, спільна співпраця. Рядові естонці вітали нас і бажали миру в Україні". - ділиться враженнями начальник відділу культури і туризму Куликівської РДА Віктор Снопок.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини