Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:12:58

Віддати честь живим ізагиблим героям-визволителям завітали до бібліотеки ім. Короленка учасники літературно-мистецького вшанування

30.04.2015   09:07Агенцiя

У великій читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбувся літературно-мистецький захід «Вічна слава безсмертю хоробрих, які кличуть на подвиг живих!».

Віддати честь живим і загиблим героям-визволителямзавітали до бібліотеки ветерани та діти Другої світової війни, колишні малолітні в’язні – жертви нацизму, учасники АТО та їхні сім’ї, артистка Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Тетяна Олійник, бібліотечні працівники та журналісти.

Не залишила байдужими присутніх розповідь голови Чернігівського обласного відділення української спілки в’язнів – жертв нацизму Ніни Володимирівна Зубок про своє дитинство, проведене в концтаборі Німеччини.За словами Ніни Володимирівни, її восьмирічною дівчинкою вивезли до Німеччини, і вона більше двох років перебувала в концтаборі. Постригли наголо, взули в дерев’яні черевики, тримали в бараках, спали на триярусних нарах. – Німцям потрібна була чиста, молода кров для їх поранених, і вони брали її у дітей, – з гіркотою згадує Ніна Володимирівна.

Подружжя Анатолій та Тетяна Мазур зберегли душевні листи з фронту – трикутники, які писав своїй дружині Олені та дочці Лідії батько Анатолія Мазура. Їх зачитала для присутніх Тетяна Петрівна.
Із вірою у перемогу Першокласниця Аня Сусленко прочитала вірш«Листи на війну», який написала її мама Лана Світко. Вірш-звернення до наших захисників: брата, батька, сина, які сьогодні захищають цілісність і свободу рідної землі.

Про сурову буденність війни на Сході розповів боєць Національної гвардії, учасник АТО молодший сержант ВолодимирМамчур.Він з жалем згадав місцеве населення, яке перетворилося у внутрішнього ворога і з яким так нелегко налагоджувати відносини. На останок Володимир подякував працівникам бібліотеки, що допомагали і продовжують допомагати бійцям на фронті.

Артистка Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Тетяна Олійник, мати 5-ти синів, один з яких воює на сході, виконала пісню «Молитва за Україну», якою розчулила гостей заходу.

Хвилиною мовчання вшанували полеглих героїв Другої світової війни та загиблих борців за єдність України.
Напередодні у бібліотеці відбувся майстер-клас з виготовлення оберегів патріотичної тематики для наших воїнів, мужніх захисників рідної землі. Виготовлені обереги були передані воїнам АТО. Бібліотекою вже зібрано кілька сотень книг для українських військовослужбовців до Всеукраїнськоїакції«Бібліотека українського воїна».У читальній залі представлена книжково-ілюстративна виставка «Подвиг твій безсмертний», виставка світлин «Добрий світ»заслуженого журналіста України, члена НСФУ Юрія Хромушина (м. Луганськ).

Цього року заходи з нагоди 70-річниці Перемоги над нацизмом у Європі проходять під гаслом «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини