Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:27:31

На травневі свята 2015 Батурин пропонує

28.04.2015   06:28Агенцiя

Травневі свята 2015 року в Батуринському краї насичені захоплюючими пропозиціями! Пропонуємо вам скористатися унікальною можливістю і спланувати свій візит до Гетьманської столиці! Окрім широкого переліку послуг, які надає заповідник, просимо вас звернути увагу на наступне.

Поряд з Батурином (за 10 км), на Мистецькому хуторі «Обирок», 1-3 травня відбудеться фестиваль «Хліб». Учасники власноруч сіятимуть зерно, волочитимуть землю за допомогою коня!

Крім польових робіт для гостей фестивалю готується майстер-клас з випікання хліба, лекція «Коротка історія бджолярства на пальцях», сеанс відновлення від стресів за допомогою аромотерапії, у «Кіносараї» відбудеться показ фільму «Добровольці Божої Чоти» та зустріч з творчою групою, планується презентація моновистави «Не плачте за мною ніколи».

Особливо насиченою буде дитяча програма фестивалю «Хліб» - це і паперовий театр, майстер-клас з написання віршів, чемпіонат з обирського футболу!

Фестиваль «Хліб» – це унікальний шанс відпочити, на практиці пізнати українські традиції, закохатися в українське село - його щирість, мудрість та красу!

Також ви зможете прогулятися мальовничим узбережжям річки Сейм, відпочити на теплому пісочку чи м’якому килимі запашних трав, які вкривають його береги. Сейм, настільки швидкоплинний, що з його течією не може позмагатись жодна рівнинна річка України! Флора і фауна його надзвичайно різноманітні. Тут мешкає багато видів риб: підуст, в'язь, жерех, лящ, щука, сом, короп, плітка, окунь, піскар, краснопірка, верховодка звичайна та карась, що гарантує результативну рибиловлю!

Протягом багатьох десятиліть приїздять сюди люди для відпочинку та оздоровлення - води Сейму, багаті на йод, здавна вважаються цілющими для багатьох хвороб. Пливуть по річці на байдарках та плотах туристичні групи. В цих мандрах вони відкривають для себе чарівний світ природи.

Захоплююча історія гетьманської столиці України, смак власноруч випеченого хліба, вечір біля вогнища, росяний світанок на річці – і Батурин у вашому серці уже назавжди!

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.