Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:46:29

Виставка гобеленів, витканих з бурштинових ниток, триває у Чернігові. ФОТО

15.04.2015   08:22Агенцiя

З 8 по 20 квітня в Чернігівському музеї сучасного мистецтва «Пласт - Арт» (вул. Горького 6, Чернігів) триває виставка латвійської художниці по текстилю Івети Веценане «Від гобелену до книжки». Виставка проходить за сприяння Чернігівскої обласної ради.

«Іноді з гобелену створюється книга, іноді з книги створюється гобелен. В цій виставці зустрічаються обидва напрямки моєї роботи, які відображають мій світогляд та прагнення до внутрішньої людської свободи та бажання знайти щастя поміж своїми», - розповідає Івета Веценане про свою виставку.

На виставці будуть представлені гобелени створені художницею, її книжка «Мій дядько Антониньш» та ілюстрації до цієї книжки.

Художниця відомі у всьому світі як перша художниця, якав використовує у своїй творчості бурштинові нитки. Унікальна техніка була винайдена в 2012 році співробітницею Ризького центру біоматеріалів та інновацій при Ризькому технічному університеті, доктором технічних наук Інгою Ляшенко, але потрапив у світ мистецтва унікальний винахід завдяки Іветі Веценане. Створюючи гобелени Івета винайшла новий спосіб забарвлення ниток, щоб домогтися у своїх гобеленах «акварельного» ефекту.



ФОТО Віктор Кошмал

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.