Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:13:45

Відбулася презентація нової книжки відомого українського письменника Олексія Брика "Таємниці Всесвіту"

10.04.2015   09:43Агенцiя

У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася презентація нової книжки відомого українського письменника Олексія Брика «Таємниці Всесвіту» (Чернігів, вид. Лозовий В.М, 2014).

Це вже 20 книжка Олексія Григоровича протягом останніх 15 років. Редактором видання є письменниця й педагог Ганна Арсенич-Баран.

У науково-фантастичному романі «Таємниці Всесвіту» автор використав матеріали з різних наукових джерел, інтернету та засобів масової інформації.

Цей твір Олексій Брик присвятив Надзвичайному й Повноважному послу України Петру Шаповалу.

У презентації взяли участь: директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Сергій Мойсієнко, педагог Антоніна Коцюбинська, редактор журналу «Літературний Чернігів» Михайло Ткач, зав. Чернігівської обласної науково-медичної бібліотеки Надія Яременко, Заслужений лікар України, поет Сергій Богдан, голова Чернігівського обласного осередку НСПУ, письменниця Олена Конечна, керівник Чернігівського обласного осередку єврейської організації Семен Бельман. Вів захід директор музею Ігор Коцюбинський.

Усі виступаючі відзначили неабиякий обсяг наукового матеріалу, що його опрацював Олексій Григорович, використавши у власному тексті, а також те, що наукова фантастика є досить популярною серед читачів. Серед присутніх у залі були письменники, журналісти, медики, співробітники облдержадміністрації, педагоги, музейні та бібліотечні працівники. Насамкінець автор поділився секретами своєї «творчої лабораторії», а також планами на майбутнє. Зокрема, Олексій Григорович вже працює над книгою спогадів про зустрічі та творчу співпрацю з багатьма відомими українськими письменниками.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини