Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:24:01

Пам’яті епохи поетів

31.03.2015   09:35Агенцiя

Епоха чернігівських радянських поетів потроху відходить в історію, а разом з нею йдуть у вічність яскраві особистості поетів семидесятників і вісімдесятників.

Вірші Станіслава Рибалкіна, Святослава Хрикіна, Юрія Крисанова і Петра Пиниці досі живуть в пам’яті шанувальників. Члени обласної літературної студії «Гарт» зібралися на вечір пам’яті чернігівських поетів.

Волелюбні поезії Станіслава Рибалкіна і через двадцять років після смерті автора не забулися шанувальникам. Поет, народжений в Сибіру, чверть століття прожив у Чернігові, працював у нашому місті сторожем, артистом, директором парку культури, але для своїх сучасників у першу чергу він лишився поетом.

Рибалкін був далеким від сумнозвісного радянського пафосу, а тому його дуже мало друкували за життя, виходили лише зрідка публікації в газетах.

Близько тридцяти поетів з усієї області кожної останньої неділі місяця ідуть, їдуть сюди, до музею Коцюбинського, і завдяки таким людям як Олена Мамчич ще діє літературна студія, заснована десятки років тому.

Пані Олена хвалиться, що не всім членам студії «Гарт» за п’ятдесят, є студенти, школярі, а значить студія відкрита для молоді і живе майбутнім.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.