Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:34:04

Проведено розширене засідання Колегії Державного архіву Чернігівської області

20.02.2015   08:18Агенцiя

Проведено розширене засідання Колегії Державного архіву Чернігівської області, присвячене підведенню підсумків роботи архівних установ області у 2014 році та визначенню завдань на 2015 рік.

У засіданні взяли участь начальники архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад, керівники трудових архівів.

Перед учасниками розширеного засідання Колегії з доповіддю виступила директор Державного архіву області Воробей Р.Б. В обговоренні доповіді взяли участь начальники архівних відділів Бахмацької, Ріпкинської районних державних адміністрацій, Ніжинської, Прилуцької, Чернігівської міських рад.

Учасники Колегії обговорили питання щодо зміцнення матеріально-технічної бази Держархіву області, архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад; забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду, поповнення його документами з історії регіону; реалізації доступу до відомостей, що містять архівні документи; забезпечення збереженості соціально значущих документів ліквідованих установ області; створення та забезпечення повноцінного функціонування трудових архівів на території Чернігівщини; обслуговування громадян та юридичних осіб за їхніми зверненнями; виставкової діяльності, популяризації архівних документів через засоби масової інформації.

Колегія прийняла рішення, спрямоване на поліпшення умов зберігання документів, виконання пріоритетних завдань архівної галузі в 2015 році.

По закінченню засідання Колегії проведено семінар для начальників архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад та керівників трудових архівів, у якому взяли участь представники Управління Пенсійного фонду України в м. Чернігові. На семінарі розглядалися питання підготовки довідок для призначення пенсії на пільгових умовах, впровадження нових нормативно-правових актів з архівної справи та діловодства, вимоги до складання Списків юридичних і фізичних осіб, джерел формування Національного архівного фонду та Списків установ, в діяльності яких не утворюються документи Національного архівного фонду.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини