Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:22:10

Відбулася презентація книги Віктора Моренця "Невідома спадщина"

14.02.2015   11:22Агенцiя

Історик-свободівець Віктор Моренець у м. Чернігів провів презентацію ілюстрованої книги-дослідження "Невідома спадщина". Видання містить спогади, статті щоденники старшин Армії УНР родом із міста Прилуки та Прилуцького району Чернігівської області.

Також у книзі представлені "Щоденник отамана Окремого козацького чорноморського кошу" та доповнення до книги "Земляки Миколи Міхновського в боротьбі за українську державність".
Зустріч відбулася в приміщенні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка. На презентацію зібралися журналісти, краєзнавці, громадські та політичні діячі, освітяни, студенти та інші.

Про створення та зміст книги розповів її автор – краєзнавець Віктор Моренець, представивши на проєкторі знімки документів і світлин із книги. Дослідник розповів також про особливості роботи в архівах.

Книга "Невідома спадщина" вийшла у світ за підтримки Чернігівської обласної організації Всеукраїнського Об’єднання "Свобода".

Також присутнім Віктор Моренець представив свої попередні видання:
"Земляки Миколи Міхновського в боротьбі за українську державність", яка розповідає про життєвий і бойовий шлях старшин і козаків Армії Української Народної Республіки – вихідців із Прилук та Прилуцького повіту (тоді ще Полтавської губернії). Рік виходу – 2012.
"Ічнянці в армії УНР". У книзі зібрано матеріял до літопису боротьби українців проти російської окупації у першому десятиріччі після большевицького заколоту 1917 року. Книгу Віктор Моренець створив у співавторстві з дослідником Віталієм Шевченком. Рік виходу – 2013.
"Земля, полита кров'ю". У книзі розповідається про повстанський рух на півдні Чернігівської области 1919–1923 рр. Рік виходу – 2013.
"Чернігівський процес". Видання містить стенограми та світлини з судового процесу над угорськими військовими. Рік виходу – 2014.

Наостанок краєзнавець Віктор Моренець відповів на запитання авдиторії.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини