Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:04:49

У Чернігові відзначили працівників бібліотечної системи

30.09.2014   07:23

В Чернігівській Центральній бібліотеці ім. М. М. Коцюбинського відбулись урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек.

Керівники бібліотек міста Чернігова та запрошені гості в урочистій атмосфері привітали всіх працівників бібліотечної системи.

Заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров від імені міського голови Олександра Соколова привітав всіх присутніх зі святом та висловив сподівання, що спільними зусиллями бібліотечна система буде й надалі розвиватися та удосконалюватися. Також вручив Почесну грамоту Чернігівської міської ради та виконавчого комітету заступнику директора міської ЦБС Харитончик Людмилі Володимирівні.

Начальник управління культури міської ради Юрій Ткач вручив грамоти від управління культури. За вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи, з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек відзнаку отримали:
Глущенко Валентина Олексіївна – завідувачка бібліотеки-філії №4;
Бондарець Галина Володимирівна – бібліотекар І категорії бібліотеки-філії №2 для дорослих;
Костриця Олена Григорівна – провідний бібліотекар ЦДБ ім. О. П. Довженка;
Кучеренко Олександр Іванович – електрик ЦБС.

Грамоти Департаменту культури і туризму, національностей і релігій отримали:
Сусло Раїса Степанівна - завідувачка бібліотеки-філії № 1 для дітей;
Олешко Світлана Петрівна – бібліотекар І категорії бібліотеки-філії №2 для дітей.

Директор міської централізованої бібліотечної системи Ніна Власенко у своєму вітальному виступі висловила щиру подяку всім працівникам за оновлення та підтримку життєдіяльності бібліотек нашого міста. За її словами, на сьогоднішній день Центральна бібліотечна система, до складу якої входить 13 бібліотек, є центром методичної, інформаційно-бібліографічної роботи. У 2014 році ще три бібліотеки стали переможцями конкурсу програми «Бібліоміст» та отримали 9 комп’ютерів. Завдяки цьому в бібліотеці ім. М. М. Коцюбинського створений та успішно діє безкоштовний навчальний заклад «Університет 60 плюс» для людей похилого віку, які навчаються на інформаційних, комунікаційних, правових факультетах. Всього в ЦБС діє шість безкоштовних Інтернет-центрів, Центр правової інформації з питань місцевого самоврядування, працюють читацькі об’єднання, студії та клуби за інтересами. Крім того, у ЦДБ ім. О. П. Довженка створено умови для обслуговування дітей з особливими потребами. В цьому напрямку плідно працює інформаційно-консультативний центр «Ти – не один», який відвідують біля 200 дітей з вадами слуху та зору. Щорічно проводяться обласні та міські творчі конкурси «Краща книга року», «Кращий читач року», «Краща бібліотека року».

Так, цього року до 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка та в рамках Року Тараса Шевченка у чернігівських бібліотеках проведено загальносистемний конкурс «Краща авторська виставка Шевченківської тематики». Під час урочистої зустрічі присутні мали змогу переглянути відеоряд експозицій цих виставок. Після цього відбулось скайп-спілкування «Інновації в бібліотеках» з працівниками міської централізованої бібліотечної системи м. Шостки.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини