Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:44:38

Нагороджено лауреатів обласної літературно-мистецької премії імені Михайла Коцюбинського

18.09.2014   07:52

З метою вшанування пам’яті видатного класика української літератури та відзначення вагомих творчих здобутків сучасних митців понад 20 років тому було засновано обласну літературно-мистецьку премію імені Михайла Коцюбинського.

Щорічно в день народження Михайла Коцюбинського вручення премії відбувається на садибі письменника, але 2014 рік – ювілейний, тому лауреатів вшановували в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка.Перед урочистим зібранням відбулося погашення поштового конверту України, випущеного «Укрпоштою» до ювілею Михайла Коцюбинського.

Також гості свята оглянули картини художників – лауреатів обласної премії ім. М. Коцюбинського, виставку видань творів Михайла Коцюбинського та українських письменників – лауреатів обласної літературно-мистецької премії ім. М. Коцюбинського у номінаціях «Поезія», «Проза», «Народознавство» за період з часу заснування премії (1992 р.) по 2014 рік.

Привітав присутніх та вручив премії заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман.

Цього року лауреатами стали у номінаціях: «Поезія» - Тетяна Винник, «Проза» - Олександр Забарний, «Народознавство» - Світлана Ключник, «Театральне та музичне мистецтво» - колектив капели бандуристів імені Остапа Вересая, «Декоративне та образотворче мистецтво» - Володимир Матвейцов.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини