Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:02:08

Відбулись наукові читання до 120-річчя від дня народження О.Довженка "Співець гуманності й краси"

11.09.2014   08:07Агенцiя

З нагоди 120-річчя від дня народження Олександра Петровича Довженка – геніального митця, що народився у Сосниці, 9 вересня 2014 р., у Чернігівській ОУНБ ім. В.Г.Короленка, в рамках засідання клубу «Краєзнавець», відбулись наукові читання «Співець гуманності й краси».

У читальному залі бібліотеки експонується книжково-ілюстративна виставка «З любові й доброти цей сонячний талант», яку емоційно прокоментувала модератор заходу бібліотекар відділу краєзнавства Вікторія Солонікова.

У наукових читаннях взяли участь чернігівські літератори, вчителі, журналісти, студенти, які заслухали виступи головного зберігача фонду літературно-меморіального музею О.П.Довженка в Сосниці Оксани Плитник «Історико-біографічний аспект. Дитинство», кандидата історичних наук, доцента кафедри історії України Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М.Лазаревського Тамари Демченко «Роль «Щоденника» Олександра Довженка у формуванні історичної пам’яті про Другу світову війну», провідного спеціаліста відділу використання інформації і документів ДАЧО Ірини Рябчук «Фільм «Зачарована Десна» у фондах Державного архіву Чернігівської області».

Гостем заходу став заслужений лікар України, депутат Чернігівської обласної ради, почесний громадянин м. Сосниця Олександр Карета, який поділився щирими та чесними спогадами про зйомки фільму «Зачарована Десна» у Сосниці.

Прозвучала пісня «Довженкова стежина» (сл. В.Микитенка та С.Реп’яха, муз. В.Микитенка) у виконанні солістки обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Тетяни Олійник.

Підбив підсумки засідання почесний президент клубу «Краєзнавець», директор Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М.Лазаревського, професор Олександр Коваленко.

Зацікавлення присутніх викликала демонстрація уривків з кінофільму «Зачарована Десна», який вийшов на екрани у 1964 році.
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.