Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:14:17

"Свіжий" "Літературний Чернігів"

07.07.2014   08:04Агенцiя

Щойно побачив свіжий номер журналу «Літературний Чернігів», присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Відкривається він його поезією «Мені однаково, чи буду…»

Часопис публікує вірші Олександра Гадзинського, Миколи Ткача, Миколи Холодного, Володимира Сапона, Олени Марченко, Олександра Самійленка, Станіслава Реп’яха, Володимира Сенцовського, Миколи Ткаченка, Олесі Білоцвіт, Станіслава Шевченка, Анатолія Шкуліпи, оповідання «Повернення» Юрія Багрянцева та «Така твоя доле, Тарасе…» Володимира Сапона, добірку творів учнів старших класів Чернігівщини (переможців всеукраїнського конкурсу «Розкрилля душі») про життя і немеркнуче слово Кобзаря.

У літературознавчій Шевченкіані подаються студії Руслани Галицької «Тарас Шевченко: геній і мова», Олени Моціяки «Динаміка художніх проекцій поета у творчості Т. Шевченка», Михася Ткача «Чи була спроба поліції заарештувати Т. Шевченка в Бігачі?», Володимира Сапона «За гусара замовимо слово», Миколи Ткача «Ще треті півні не співали», Василя Буденного «Сповідальна розмова». Рецензується книжка Олександра Деко «Шевченківський календар».

Також журнал друкує новелу Михася Ткача «Посмішка Ганни» та знайомить з уривком з повісті Володимира Ворони «Вічний дух Десни», поезії Олександра Ярового, Людмили Садової та Валерії Лазебної, оповідання «Вечірня заграва» Ганса Бендера (переклад з німецької Андрія Євси).

Подаються статті Володимира Кузьменка «Більше працював, ніж жив…» (до 150-річчя від дня народження Бориса Грінченка) і Сергія Кривенка «Психологізм малої прози Михайла Могилянського», з рецензіями виступають Петро Сорока, Микола Ткач, Ольга Чернякова, Віталій Леус, Олександр Забарний. Олександр Олійник продовжує публікацію «Автори «Сонячних кларнетів». У «Сторінці для дітей» виступає з віршами Лариса Ткач.

На кольоровій вкладці — картини чернігівської художниці Віри Жлудько.

Журнал надруковано за фінансової підтримки Чернігівської облдержадміністрації.

 

Володимир Миколаєнко

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини