Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:50:58

У Чернігові видано книгу "Полтавський полк"

10.06.2014   07:40Агенцiя

У назві цієї інформації все правильно. Щойно у Чернігові у відомому видавництві «Десна Поліграф» надруковано двохтомну монографію Володимира Кривошея «Українське козацтво в національній пам’яті. Полтавський полк».

Відомий український дослідник ранньомодерної історії України, засновник напряму історичної науки у незалежній Україні і фахівець з персонального складу та генеалогії українського козацтва, доктор історичних наук, після видання «Чернігівського полку» зробив наступний важливий крок пізнання українського козацтва в усіх регіонах країни.

Монографія Володимира Кривошеї є спробою представити історію населених пунктів та родоводи головних представників різних соціальних ідентичностей Полтавщини козацької доби.

Дослідження здійснене на матеріалах Полтавського полку. Це один із чотирьох полків південно-східної групи, який не належав до корінних козацьких полків зразку 1625 року. Він виник внаслідок поширення козацтва на південний схід на терени східніше «держави» Вишневецьких Лубен, куди прямували «випищики», поверталися «чугуївці». Загалом групувався близький до Запоріжжя козацький елемент, який виконав нелегку функцію колонізації.

Науково-довідкове видання розраховане на науковців, краєзнавців, широке коло читачів, не байдужих до нашого минулого.

Замовити і придбати книгу можна на міжнародному генеалогічному форумі Geneo-Генео: http://forum.genoua.name/viewtopic.php?id=154

У планах відомого вченого серед іншого є видання таких наукових досліджень про Ніжинський та Прилуцький полки.


http://upi.org.ua/news/u_chernigovi_vidano_knigu_poltavskij_polk/2014-06-09-19730
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини