Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:24:09

Віктор Моренець: "Я хочу, щоб після моїх творів ми вбили совєтчину в своїх головах та народили українську свідомість"

04.06.2014   12:01Агенцiя

2-4 червня історик Віктор Моренець відвідав центральні районні бібліотеки та шкільні заклади на Талалаївщині, Срібнянщині, Сокиринщині, Козелещині та Бобровиччині, що на Чернігівщині. В рамках зустрічей Віктор Моренець дарував громадам свої книги про національно-визвольну боротьбу на південній Чернігівщині.

"Я відвідав кілька бібліотек, училищ та шкіл, де розмовляв з багатьма людьми. Мої твори основані на біографіях реальних людей, вояків та старшин. Це не вигадані персонажі, а прості українці, земляки та чиїсь родичі. Я хочу, щоб після моїх творів ми вбили совєтчину в своїх головах та народили українську свідомість", – прокоментував проведені зустрічі Віктор Моренець.

Дослідник зауважив, що за часів старої влади подібні зустрічі з колективом організувати було вкрай важко, а то й неможливо. Наприклад, в місті Прилуки, де свободівець Дмитро Барнаш здобув перемогу на виборах міського голови, Віктор Моренець нарешті матиме змогу презентувати свої видання у рідній школі.

Нагадаємо, що видання побачили світ завдяки фінансовій підтримці членів Чернігівської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" і депутатів-свободівців Руслана Марцінківа та Андрія Міщенко.

Презентовані видання:
"Земляки Миколи Міхновського в боротьбі за українську державність", яка розповідає про життєвий і бойовий шлях старшин і козаків Армії Української Народної Республіки – вихідців із Прилук та Прилуцького повіту (тоді ще Полтавської губернії). Рік виходу – 2012.
"Ічнянці в армії УНР". У книзі зібрано матеріял до літопису боротьби українців проти російської окупації у першому десятиріччі після большевицького перевороту 1917 року. Книгу Віктор Моренець створив у співавторстві з дослідником Віталієм Шевченком. Рік виходу – 2013.
"Земля, полита кров'ю".У книзі розповідається про повстанський рух на півдні Чернігівської области 1919–1923 рр. Рік виходу – 2013.


Прес-служба Чернігівської обласної організації

 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини