Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:40:11

Менській дитячій музичній школі виповнилося піввіку

03.05.2014   10:40Агенцiя

«Співоча пташка», «Вишиванка», «Домісольки» порадували глядачів виступами на честь 50-річчя музичної школи, де нині навчається понад 200 учнів. Творчу майстерність їм прищеплюють 23 викладачі, 18 з яких – колишні випускники школи.

У далекому 1964 році Менська дитяча музична школа гостинно відкрила свої двері перед майбутніми музикантами. Знаходилась вона тоді у приміщенні теперішнього дитсадка ім. Гагаріна і було у школі лише два класи.

Першим директором став Микола Чередніченко. Нині школа є гордістю району. Її вихованці – переможці всеукраїнських, обласних і міжнародних конкурсів, фестивалів та олімпіад.

Чимало випускників Менської дитячої музичної школи стали професійними музикантами і співаками. Деякі з них, здобувши відповідних фах, працюють у стінах рідної школи – Оксана Шаповалова, Олена Яшан, Анна Московська, Сергій Коломійченко та інші. А Андрій Валентій, теж колишній випускник нашої школи, нині є провідним солістом Большого театру, що в Москві.

Директор музичної школи Антоніна Бурмака, вітаючи колектив, учнів і гостей, зазначила, що вона у перспективі бачить очолюваний нею заклад вже не як музичну школу, а школу мистецтв, у якій діти не лише гратимуть і співатимуть, але й пізнаватимуть тонкощі театрального, хореографічного і образотворчого мистецтва.

На урочистості прибули гості з Чернігова: заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко, заступник директора обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Михайло Ткаченко та заступник директора обласного методичного центру Світлана Сокар.

Кращим викладачам школи вони вручили Почесні грамоти, а навчальному закладу – подарунки.
Ювілярів привітали голова районної ради Володимир Невжинський, керівник апарату райдержадміністрації Вікторія Неруш, секретар міськради Валентина Новик.

У святковому концерті взяли участь не лише ювіляри, а й танцювальні ансамблі «Калинонька», «Сюрприз» та «Барвінок», цирковий колектив «Фієста».

Щирі оплески отримали колишні випускники школи, а нині студентки Чернігівського музичного училища Аліна і Юлія Деденови, а також студент Київського національного університету культури і мистецтв Ярослав Москальський.

Гарні слова привітань, сувеніри і пісні у дарунок отримали ювіляри від начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Юлії Лукаш, директора районного Будинку культури Наталії Підлипської, колективу Березнянської школи мистецтв.

До щирих побажань школі-ювілярці приєдналися голова міської організації Радикальної партії Олега Ляшка Валентина Кушніренко, директор централізованої бібліотечної системи Інна Дудко, директор Сосницької дитячої музичної школи Аліна Пода, голова батьківського комітету музшколи Надія Абдрахімова та «Наше слово».

Емоційно і гарно провели ювілейну програму ведучі-учителі музичної школи Анна Московська та Сергій Коломійченко.


http://nslovo.com/blog/menskij-dytyachij-muzychnij-shkoli-vypovnylosya-pivviku
 

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини