Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:38:55

Відбулася презентація нових збірок віршів Тетяни і Сергія Дзюби

04.04.2014   12:41

3 квітня відбулася презентація нових поетичних збірок віршів відомого чернігівського подружжя Тетяни та Сергія Дзюби «Вибрані вірші» (2013 р.) та «Розмова чоловіка і жінки» (2014), що побачили світ за сприяння голови обласної ради Миколи Звєрєва.

До приміщення наукової бібліотеки ім. В. Короленка, де відбувався захід, прийшли відомі чернігівські поети, письменники, літературознавці та просто шанувальники творчості подружжя митців.

За словами Сергій Дзюби, збірка поезій «Розмова чоловіка і жінки» вийшла друком одразу польською й українською мовами у Польщі. Її упорядниками та перекладачами є науковці з Яґеллонського університету в Кракові Роксана Кжемінська, Анна Тилютка та Маріанна Хлопек-Лабо.

Що ж стосується книги «Вибрані вірші», то вона з’явилася у Сполучених Штатах Америки завдяки старань перекладачів-письменників Люби Ґавур і Богдана Бойчука.

Презентуючи поетичний доробок, Сергій Дзюба поділився секретами своєї «творчої кухні». Перш за все, за його совами, він ніколи й нічого не пише з примусу. - Маю на увазі творчість, а не буденну журналістську роботу. А вірші створюються буквально на одному диханні – подивився на дружину й написав нову поезію. Навіть не уявляю, як можна писати вірші на замовлення. По-моєму, це вже збочення якесь…, - дивується автор.

Під час презентації, серед багатьох інших, слово про письменників виголосив і голова обласної ради Микола Звєрєв. Він повідомив, що історія його дружніх стосунків з Тетяною та Сергієм Дзюбами сягає вже майже десять років. Протягом усього цього часу подружжя ніколи не переставало дивувати його своїми різнобічними талантами, головним із яких, безперечно, є уміння писати гарні вірші. То ж меценатське допомога у виданні цих поетичних збірок цілком зрозуміла і, напевне, й надалі матиме своє продовження, - запевнив керівник.

Учасники презентації щиро привітали Тетяну і Сергія Дзюбу з черговим літературним доробком та побажали їм подальших творчих успіхів і, звичайно ж, вдячного читача.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.