Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:45:28

"Симфонія зими": мистецтво, духовність, любов. ФОТО

31.01.2014   11:48Агенцiя

Клуб любителів фотографії «Прекрасне поруч», котрий постійно збирає фотохудожників та шанувальників цього мистецтва в Чернігівській центральній міській бібліотеці імені Михайла Коцюбинського, стає все популярнішим.

Тож на урочистостях з нагоди нагородження переможців фотоконкурсу «Симфонія зими» було велелюдно — як-то кажуть, яблуку ніде впасти.

Учасники свята дружно спілкувалися, щиро вітали лауреатів із заслуженими відзнаками й буквально очей не могли відвести від дивовижної виставки конкурсних світлин, котра нині експонується в бібліотеці. Це справді талановито і чарівно. Та й погода мов на замовлення постаралася — справжня зима!

Конкурс організували разом бібліо­тека імені Михайла Коцюбинського (цим опікувалася її співробітник Олена Куннова) та Перший Чернігівський фотопортал (координатор — Максим Цирулін). Як розповіла пані Олена, мета такого конкурсу — дати можливість усім чернігівським фотомитцям і аматорам, незалежно від досвіду та віку, не тільки представити свої роботи широкому загалу глядачів, а й позмагатися за їхні симпатії та прихильність.

Усі бажаючі мешканці Чернігова могли активно голосувати на сайті фотопорталу, тож учасники цього конкурсу наочно пересвідчилися, наскільки цікавими для глядачів були їхні творчі здобутки. У свою чергу, портал отримав нових відвідувачів сайту й залучив їх до своєї Інтернет-спільноти творчих людей, для яких фотомистецтво стало життєвою необхідністю, засобом самовираження і розрадою.

Бібліотека надала конкурсантам свій майданчик і запросила відвідувачів до перегляду й голосування (а це — 139 світлин тридцятьох учасників). Крім того, організатори конкурсу створили фахове журі, до якого ввійшли відомі чернігівські фотомайстри, члени Націо­нальної спілки фотохудожників України Микола Турчин та Віктор Кошмал і представник бібліотеки імені Михайла Коцюбинського Олена Дудкіна.

Приємно, що конкурс підтримали меценати — Благодійний фонд імені двічі Героя Радянського Союзу Олександра Молодчого (почесний президент — депутат Чернігівської міськради Олександр Шкурат).

Отже, переможцями стали Сергій Тарабара «Архітектор Зима» (номінація «Кращий зимовий пейзаж»), Владислав Тугучов «Холодно…» («Краще зимове тематичне фото»), Дар’я Склярова «Зимова стежка» («Чернігів узимку»), Ольга Шеремет «На зимовому слюдяному вікні…» («Краще зимове фото» — голосування на фотопорталі), Петро Делчев «Королева Зима» та Василь Катіман «Сліди на снігу» («Вибір редакції Першого Чернігівського фотопорталу»).
«Взагалі, бібліотека імені Михайла Коцюбинського почала регулярно проводити фотовиставки кілька років тому, — розповідає координатор фотоклубу, бібліограф Олена Куннова. — На них представляв свої роботи й відомий чернігівський фоторепортер Віктор Кошмал. Саме він запропонував нашому директорові Ніні Іванівні Власенко створити тематичний фотоклуб. Перше засідання відбулося 22 листопада 2012 року».

Першу фотовиставку тут провели 20 червня (для неї надали свої знімки найактивніші одинадцять учасників). Потім до Всесвітнього дня фотографа організували відкриту фотовиставку «Світ очима фотографа», до участі в якій через Інтернет запросили всіх бажаючих. Також відбулася відкрита виставка на осінню тематику. Тепер от — «Симфонія зими».

«До нас приходять люди різного віку: є двадцятилітні, а найстаршому учасникові — за вісімдесят, — говорить Олена Куннова. — Чому фотоклуб збирається саме в бібліотеці? Сучасна бібліотека не може зациклюватися лише на книжках (така тенденція — в усьому світі). Вона ж — не лише сховище книг, а й заклад культури».

Квітницький Сергій

ФОТО "Перший чернігівський фотопортал"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини