Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:34:50

У Прилуках відбувся ХІІІ Міжнародний молодіжний фестиваль "Мистецькі барви"

20.01.2014   12:42Агенцiя

З 9 по 12 січня у м. Прилуки відбувся ХІІІ Міжнародний молодіжний фестиваль «Мистецькі барви», на якому своє мистецтво представляла молодь з 12 областей України, з Білорусі та Росії.

Фестиваль проводився з метою підтримки і розвитку творчих здібностей дітей та молоді, розвитку міжрегіональних та міжнародних зв'язків в області дитячої та молодіжної творчості; залучення дітей та підлітків до музичної культури, популяризація мистецтв в молодіжному середовищі: народного, академічного та естрадного вокалу, сучасної та народної хореографії, інструментальної музики та нових напрямків сучасного мистецтва.

У мистецьких змаганнях конкурсанти демонстрували свої уміння. Як результат - багато обдарованої молоді отримало призові місця у різних номінаціях відповідно до своєї вікової категорії. Дуже радісним є той факт, що дипломи лауреатів 1 ступеню вибороли саме талановиті представники Чернігівщини:

- Тріо бандуристів у складі Скороход Анни, Мазко Катерини та Семеренко Влади, м. Бахмач;
- Інструментальний дует: Лариса Сіренька та Світлана Кузьменко, (м. Щорс);
- Реґіна Ганзенко, (м. Прилуки);
- Артем Приз, (с. Тростянець, Ічнянський р-н.);
- Оксана Галітка, (с. Єгорівка, Прилуцький р-н.);
- Вокальні ансамблі «Перлинки», «Компанія» та «Зіронька» зразкової вокальної студії «Натхнення», (м. Прилуки, керівник – заслужений працівник культури України - Надія Ратинська);
- Вокальний ансамбль «Горицвіт», (м. Прилуки, керівник – Олена Береза);
-Народний танцювальний колектив «Ярославна», (м. Бобровиця, керівник – Ярослав Смаль);
- Микола Мокеєв, (с. Новий Білоус, Чернігівський р-н.);
- Інна Рубан, (с. Гнідинці, Варвинський р-н.);
- Народний театр хореографічної мініатюри «Апломб», (м. Прилуки, керівник – Алла Прокоф’єва).

Також дипломи лауреатів першого ступеня отримали:
- Анастасія Квірікашвілі, (м. Вінниця);
- Катерина Кацюржинська, (м. Москва, Росія);
- Інна Кисіль, (м. Лубни, Полтавська обл.);
- Євгенія Омельченко, (м. Конотоп, Сумська обл.);
- Зразковий ансамбль танцю «Лада», (м. Рівне, керівник - Вікторія Гарасим’як).

Володарями спеціальних призів стали:
- Інна Рубан, (с. Гнідинці, Варвинський р-н. - Золотий диск);
- Євгеній Дубовик, (м. Прилуки - Срібний диск);
- Катерина Кацюржинська, (м. Москва, Росія - Бронзовий диск).

Гран-прі фестивалю по праву вибороли: Денис Кънчев з м. Прилуки (нині студент Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького) та зразковий ансамбль естрадного танцю «Талочка» з м. Іваново, Росія, художній керівник – Лариса Швидкова, балетмейстери – Максим та Ірина Шулікіни.

На гала-концерті переможці були нагороджені дипломами та пам’ятними подарунками, а головною нагородою стала можливість виступити на одній сцені із Заслуженою артисткою АР Крим Ленарою та щирі оплески глядачів.

Нові враження, нові знайомства, нові друзі, нові досягнення - це ще одна сходинка на вершину мистецького Олімпу для талановитої молоді, яка завітала на ХІІІ Міжнародний фестиваль «Мистецькі барви».


Катерина Мовчан, головний спеціаліст Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини