Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:30:44

Закон радості від сеньйори Людмили

20.01.2014   08:26Агенцiя

У чернігівській дитячій бібліотеці імені Олександра Довженка презентували книжку казок «української італійки» Людмили Шутько «Закон радості». Перекладач, упорядник і керівник проекту – Сергій Дзюба.

68-літня чернігівка Людмила Григорівна Шутько тривалий час мешкає в сонячній Італії. І пише захоплюючі казки для малечі – про пригоди білочок, мурашок, байбаків, лисичок, кіз, ведмедів, мавпочок, собак, котів... Виходить зворушливо й повчально. Принаймні особисто я вірю, що, прочитавши ці проникливі твори, дитина значно турботливіше ставитиметься до природи та братів наших менших.

«Казочка моя – проста. Та вона – про головне: жити потрібно не лише для себе, але й для інших: людей, тварин, птахів, рослин, усього мінливого й дивовижного світу. Бо скільки віддаватимеш – стільки й отримаєш! Такий закон радості. Щоб усвідомити це, варто прочитати казку. Прочитати й зрозуміти, що ти – небезнадійний, бо можеш допомагати іншим. Адже без таких людяних вчинків просто неможливе повноцінне, гармонійне життя. І хай у твоїх руках – звичайна бляшанка, стався до неї з повагою. Бо хто знає, ким ти будеш у наступному житті – людиною, звіром, сонцем, вітром, кораблем, янголом? Наша казка продовжується. А за нею прийдуть інші казки – радісні й сумні, як люди. Обери свою!».

Це – «Закон радості» – чарівна книжка казок Людмили Шутько, яка нещодавно побачила світ українською та італійською мовами (спільний проект італійського журналу «Congoleto» та українського видавництва «Домінант», м. Мена). Перекладач, упорядник і керівник цього незвичайного проекту – письменник і журналіст Сергій Дзюба. До речі, принагідно вітаємо Сергія та його дружину Тетяну – днями вони стали членами поважної Міжнародної літературної Академії «Македонія Презент» (м. Скоп’є, Республіка Македонія)!

Книжка Людмили Шутько містить 21 ошатну кольорову ілюстрацію великого формату (чудова робота художниці Марини Скоробагатько, яка живе й працює в Мені!), видана досить великим накладом – три тисячі примірників (сто книг авторка й перекладач подарували всім дитсадкам і школам Чернігова).

Збірку «Закон радості» успішно представили на конкурс «Краща книга року». Імпреза відбулася в чернігівській дитячій бібліотеці імені Олександра Довженка. У ній взяли участь і дорослі, і діти, зокрема учні 5-А класу чернігівської школи № 20, котрі заздалегідь із задоволенням прочитали казки Людмили Григорівни й тепер висловлювали свої враження, вітаючи щасливу авторку.

Вели презентацію Сергій Дзюба та заступник директора Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи Ганна Маджуга. Виступили, зокрема, директор міської ЦБС Ніна Власенко, бібліотекар Валентина Козир, вчителька 20-ї школи Марія Примоченко.


Віталій Леус, м. Чернігів
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини