Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:28:42

Відбувся концерт до 140-річчя від дня народження Євгена Богословського

26.12.2013   10:14Агенцiя

24 грудня в Чернігівській дитячій музичній школі № 2 відбувся концерт, присвячений 140-річчю від дня народження Євгена Васильовича Богословського.

Цим концертом дитяча музична школа розпочала цикл фортепіанних вечорів, в яких братимуть участь учні шкіл естетичного виховання міста Чернігова.

У своєму вітальному слові директор музичної школи №2 Олександр Коваль зазначив, що постать Євгена Богословського заслуговує на те, щоб увіковічнити його у назві цієї дитячої музичної школи міста Чернігова. Таке рішення вже обговорено на педагогічній раді закладу.

У 2014 році виповнюється 140 років від дня народження видатної в історії музичної культури Чернігівщини постаті Є.В.Богословського (1874-1941), який з 1919 року остаточно переїхав з Москви і працював в музичних закладах Чернігова.

Підтримав таке рішення педагогічної ради й директор Чернігівського музичного училища ім.Л.Ревуцького, заслужений діяч мистецтв України Володимир Суховерський.

Є.В.Богословський стояв у витоків регіональної традиції виконання камерно-інструментальної музики, спонукав Чернігівських музикантів об’єднуватися у різноманітні камерні ансамблі, своїм авторитетом та вишуканим смаком спрямовував музичне життя Чернігівщини у річище високого академічного мистецтва.

Пізніше очолював музичний відділ театрально-музичної секції, яка була створена у Чернігові з нагоди дня заснування Губернського відділу народної освіти.

З 1921 року Богословський працює у Чернігівському радянському музичному училищі, викладає спеціальне фортепіано, теорію, гармонію, історію музики, займається науковою роботою. Історично так склалося, що розвиток фортепіанної школи Чернігівщини у ХХ столітті великою мірою залежав від громадської та викладацької роботи Є.В.Богословського.

Гостей привітали учні шкіл естетичного виховання міста Чернігова. А фінальним акордом була імпровізація за роялем від начальника управління культури міської ради, заслуженого діяча культури України Олега Васюти.


http://www.cult.gov.ua/news/vidbuvsja_koncert_do_140_richchja_vid_dnja_narodzhennja_evgena_bogoslovskogo/2013-12-25-4780
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини