Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:25:38

Відбулося відкриття персональної виставки Анастасії Калюжної

21.11.2013   07:14Агенцiя

19 листопада у виставкових залах Чернігівського музею сучасного мистецтва «Пласт-Арт» відбулося відкриття персональної виставки члена Кримської організації Національної спілки художників України Анастасії Калюжної.

Поетична назва «Солнечная колыбель» засвідчує духовну прихильність художниці до стародавнього міста, який дарує натхнення і радість життя. «В Керчи живет мой Бог…», - говорить Анастасія.

На відкритті були присутні директор департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації Сергій Мойсієнко, начальник управління культури міської ради Олег Васюта, куратор музею, доктор філософських наук Володимир Личковах.

На виставці було представлено 49 творів, переважну частину яких складають живописні роботи, а також - графіка. Всі роботи створені за мотивами тематичних пленерів, які проходили в Будинку Творчості «Седнів» (м. Чернігів, 2010р.), в Будинку Творчості К. Коровіна ( с. Гурзуф, 2011 р.), VIII Міжнародного пленеру «Хортиця крізь віки» (м. Запоріжжя, 2010р.), ХІІІ Міжнародного Репінського пленеру (м. Чугуїв, 2012 р.), а також пленерів в Переяслав-Хмельницькому (2009р.), Кам’янці-Подільському (2004р.) і в Криму.

Домінантою експозиції можна назвати картини «Стрибок» і «Кам’яна могила», які являються результатом творчого бачення історії українського козацтва. Стародавнім архітектурним пам’яткам України присвячена серія робіт «Спаський собор. Чернігів», «Всіхсвятська церква», «Вид на Києво-Печерську Лавру». Картини «Очікування», «На вулиці Митридацькій», «Гавань пам’яті», «Море кличе», «Керченська бухта» та інші створюють образ стародавнього міста з героїчним минулим і унікальним риболовним промислом Пантикапи, рибного шляху, який зберігся на Азовських берегах. Гурзуфські і Седневські вуличкі, селянські дворики, річка Снов, пейзажі Слобожанщини та інших стародавніх міст України передають витонченість почуттів автора, стан природи, енергію землі, хвилюють ніжним відношенням художниці до краси оточуючого світу й до людини.

Особливе місце в експозиції займають автопортрети та образи юних сучасників: «Карина», «Друзі», «Автопортрет», «Натхнення». Натюрморти наповнені світлом і свіжістю, відрізняються чистотою кольорів, це «Натюрморт з калиною», «Натюрморт з бузком».

В 1999-2002 роках А. Калюжна навчалась в Кримському державному гуманітарному інституті (м. Ялта), факультет естетичного виховання по спеціальності «Образотворче мистецтво»; 2002-2008р. – в Національній академії образотворчого мистецтва й архітектури України (м.Київ), факультет станкового живопису та композиції, майстерня професора М. Гуйди. На третьому та четвертому курсі відвідувала скульптурну майстерню академіка В.З.Бородая. Творчий діапазон Анастасії Калюжної досить широкий: тематичні композиції, портрети, натюрморти, пейзажі, книжкові ілюстрації, пластика. З 1999 року вона брала участь у багатьох міських, республіканських, обласних та всеукраїнських виставках і пленерах. Це її 22 персональна виставка.

Роботи художниці зберігаються в зібранні Керченського історико-культурного заповідника, Благодійного Фонду «Деметра», Музея сучасного образотворчого мистецтва України, Сімферопольського художнього музея, Луганського обласного художнього музею, в приватних колекціях України, Росії, Казахстану, США, Ізраїля.

Відвідувачі виставки мали змогу познайомиться з роботами талановитої молодої художниці, яка більше за все цінує свободу творчого самовираження.

Виставка триватиме до 15 грудня, тож, всі охочі ще мають можливість оглянути роботи молодої та талановитої художниці.

Музей сучасного мистецтва «Пласт-Арт» м.Чернігів, вул. Горького, 6

http://www.cult.gov.ua/news/vidbulosja_vidkrittja_personalnoji_vistavki_chlena_krimskoji_organizaciji_nacionalnoji_spilki_khudozhnikiv_ukrajini_anastasiji_kaljuzhnoji/2013-11-20-4730
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини