Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:26:46

Фільм Сніжани Потапчук «Корюківка. Злочин проти людяності» отримав премію імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики в 2013 році

14.10.2013   10:09Агенцiя

11 жовтня в Держкомтелерадіо України відбулося засідання Комітету з премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, на якому було визначено лауреата Премії 2013 року.

Кращою публіцистичною роботою в галузі журналістики серед 23 творчих доробків, висунутих на премію, визнано документальний фільм автора і режисера Сніжани Потапчук «Корюківка. Злочин проти людяності» (Національна телекомпанія України).

Фільм присвячено 70-м роковинам найбільшої каральної акції на території України часів Великої Вітчизняної війни, що сталася 1-2 березня 1943 року в місті Корюківка Чернігівської області. За даними Чернігівської обласної комісії з розслідування злочинів німецько-фашистських загарбників, у Корюківці було знищено приблизно 6 700 людей. Сімдесят років цю трагедію замовчували, і от настав час відкрити історичну правду.

Також члени Комітету з премії імені В’ячеслава Чорновола відзначили більш глибоке розкриття тем журналістами-номінантами. Була акцентована увага на оригінальності, змістовності поданих окремих робіт, зокрема, виділили майстерність редактора тижневика «Народне слово» Юрія Пригодницького та творчої групи Державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення».
 
Інформаційно: Премія імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується щороку авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності. Премія присуджується щорічно до дня народження В'ячеслава Чорновола - 24 грудня - у розмірі п'яти тисяч гривень за рахунок коштів, передбачених на ці цілі в Державному бюджеті України.

Департамент видавничої справи і преси Держкомтелерадіо

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.