Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:48:43

“Краще за 10 років” – грандіозна шоу-програма від чернігівських військових музикантів

11.10.2013   08:48

У Чернігівському обласному музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка у виконанні творчого колективу Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗС України відбувся ювілейний концерт під назвою “Краще за 10 років”, присвячений 10-ій річниці з Дня створення Військово-музичного центру та 15-ти річчя військового духового оркестру.

Привітати з ювілеєм творчий колектив Центру, який очолює заслужений артист України підполковник Олександр Шевчук, до театру прибули представники органів місцевого самоврядування, Командування Сухопутних військ ЗС України, мешканці та гості міста.

Військові музиканти презентували чернігівцям свої найкращі музичні напрацювання, під час яких глядачі поринули в прекрасний світ музичних спогадів, гортаючи сторінки творчої історії мистецького колективу.

Під час святкової шоу-програми справжній майстер-клас показали заслужені артисти України Марина Гончаренко та Михайло Тищенко, солісти Світлана Філін, Світлана Макаренко, Едуард Брагіда, Тетяна Манойленко, Іван Супрун, Сергій Бусло, Ольга Рогожа, Євген Примак, Володимир Грищенко та Ірина Цукатова. Також перед глядачами виступили духовий оркестр, біг-бенд та балет Центру.

– Десять років – це свідоме життя кожної творчої людини. Робота центру за цей час була надзвичайно насичена. Як кажуть, ми трудилися “без перерви на рекламу”. Це закордонні гастролі, виступи у різних військових гарнізонах нашої країни, державні свята. Кожен наш день – концерти, тури, фестивалі і просто репетиції. Я хочу наголосити, що нам за 10 років вдалося працювати в усіх жанрах. І сьогоднішній концерт мої слова підтвердив, – повідомив начальник центру художній керівник підполковник Олександр Шевчук.

Колектив веде активну службову та концертну діяльність: обслуговує офіційні церемоніали на державному рівні, бере участь у військових парадах на Хрещатику, покладанні квітів, зустрічах закордонних державних делегацій, виступає з концертами на військових полігонах під час навчань. Варто зазначити, що за час свого існування Військово-музичним центром проведено понад 1000 концертно-стройових заходів у військових частинах гарнізонів Збройних Сил України та в цивільних організаціях.


Довідково.
Артисти та музиканти Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України центру брали участь майже у 25 міжнародних фестивалях, програмах, концертах у Європі та Росії, представляючи українське мистецтво на міжнародній арені: м. Кромержиж (Чехія); м. Штудгарт, Меммінген, Брауншвейг, Зіген, Оберхаузен (Німеччина); м. Санкт-Петербург (Росія); м. Жіве, Сен-Кантен, Шалон-сюр-Саон (Франція), м. Джуліянова (Італія).

Останні новини Чернігівщини

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.