Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:12:07

“Далекі музики “представлені у чернігівській “Просвіті”

08.10.2013   07:56Агенцiя

Вже 25 років нема з нами поета Дмитра Куровського, а сьогодні в чернігівському товаристві “Просвіта” імені Т. Шевченка представлено книгу його вибраних поезій. Ініціатором видання стала донька поета Лариса Куровська, кошти виділив обласний бюджет.

На представленні книги голова обласного товариства “Просвіта” імені Т.Шевченка Василь Чепурний зачитав свого улюбленого вірша Дмитра Куровського – він зветься “Сонет про найстрашніше”. “Як мій народ від мови відречеться, То й я тоді від нього відречусь…”. І це написано 1968 року!

А заслужені артисти України Володимир Банюк (на фото) та Олексій Биш також читали свої улюблені вірші цього автора. Лариса ж Куровська представила ще й диск поезій батька у виконанні згаданих артистів.

Своє слово про поета мовили журналіст і поет Олександр Олійник, який вважає Дмитра Куровського найбільшим поетом на Чернігівщині у 20 сторіччі, голова обласної письменницької організації Олена Конечна, редактор журналу “Літературний Чернігів” Михась Ткач, заслужений лікар України Сергій Богдан, заслужена вчителька України Інеса Вачнадзе, поет Михайло Кушніренко, внук поета Дмитро Куровський- молодший..

Лариса Куровська розповіла ункальну історію як зустріла біля свого будинку злобного чоловіка, що все доросле життя жив у Сибіру, а тепер його замучила “насільствєнная українізація”. Та в розмові він згадав свого улюбленого вчителя … Дмитра Куровського. І Ларисі Дмитрівні не залишалося нічого іншого як сказати, що це ж вона донька поета. Той чоловік отетерів і став читати поезії Куровського з пам’яті. “Значить, десь хоч у п’ятці в нього лишилася українська душа”, – зробила висновок Лариса Дмитрівна.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини