Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:17:23

У художньому музеї відкрилася виставка "Минуле і сьогодення Чернігова". ВІДЕО

23.09.2013   11:43Агенцiя

20 вересня в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відкрилася виставка «Минуле і сьогодення Чернігова», присвячена 70 -річчю визволення Чернігова від німецько-фашистських загарбників.

Чернігів належить до найстаріших міст України. На шляху його багатовікової історії були періоди як бурхливого розвитку, так і значних руйнувань. Найбільші з них залишила Велика Вітчизняна війна.

До трагічних сторінок біографії міста зверталися і художники. Під враженням побаченого і пережитого вони створювали свої роботи. Написані ними картини стали цінними документами для всіх наступних поколінь.

В експозиції представлені твори Сергія Шишка та Георгія Петраша із зображеннями зруйнованого Чернігова, а також однойменні роботи Анатолія Шкурка. Сьогодення нашого міста відтворено на полотнах Леоніда Заборовського та Володимира Наталушка.

Представлені роботи різні за датою створення, змістом і настроєм. У кожній з них відкривається певна грань життя древнього і вічно молодого Чернігова, спогади про минуле, які перегукуються з сьогоденням.

Виставка експонуватиметься до 15 жовтня.

http://www.cult.gov.ua/news/u_khudozhnomu_muzeji_vidkrilasja_vistavka_minule_i_sogodennja_chernigova_foto_ta_video/2013-09-23-4596

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.