Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:19:55

“Віддані магії неба”

17.08.2013   10:03Агенцiя

Це назва нової книги, яка присвячена історії цивільної авіації Чернігівщини.

Видання нової книжки було підготовлене до друку краєзнавчим відділом Чернігівської обласної універсіальної бібліотеки імені Короленка. Книга складається із двох частин. У першій йдеться про історію розвитку авіаційного руху на Чернігівщині, а у другій – розповідь про Чернігівський об’єднананий авіазагін.

Людство завжди мріяло літати. Чоловікам так хотілося піднятися в небо й подивитися на красу землі згори. Земляни із заздрістю та захопленням спостерігали за птахами – такими вільними та незалежними. І саме тому всі так раділи появі перших літаків.

Пишалися льотчиками й на Чернігівщині. Кожен другий у 20 роках минулого століття хотів обрати для себе саме цю професію. На теренах Радянського Союзу, спочатку в Москві, згодом у Харкові, а потім у Чернігові створилося авіаційне суспільство “Доброліт”. Любов до авіації була просто шаленою. В одній чернігівській сім’ї одинадцятимісячного малюка записали в членство авіаційного флоту.

Друга частина книги – “Біографія. Любов. Долі” складається з трьох розділів. Перший – “Небо вибрало нас” – містить 126 анкет та фотографій льотчиків, диспетчерів, авіатехніків та інших працівників загону, тут можна переглянути списки працівників авіапідприємства з 1935 по 2002 роки і це аж 547 прізвищ.

Другий розділ має назву “Аеродром стає долею для всіх причетних” – це безліч фотографій, на яких відображені трудові будні всіх, хто творив історію вітчизняної авіації.

Третій розділ під назвою “Спогади” говорить сам за себе. Безпосередні свідчення льотчиків є надзвичайно цікавими для всіх, хто захоплюється історією Чернігівщини та розвитком авіаційної галузі. Тож “Віддані магії неба” знайомить нас із історією розвитку повітроплавання на Чернігівщині починаючи із ХІХ століття.


http://chodtrk.com.ua/?p=10609

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини