Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:22:14

«Чернігів стародавній» підписав угоду про співпрацю з Музеєм історії Десятинної церкви

16.07.2013   08:27Агенцiя

Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» підписав угоду про співпрацю з Музеєм історії Десятинної церкви.

Параскева Чернігівська

Параскева Чернігівська

Ця угода сприятиме вдосконаленню організації співпраці з питань історичної та культурної спадщини українського народу, проведення наукової та науково-просвітницької роботи.

Передбачається співпраця з таких напрямів:
— організація та вдосконалення науково-дослідної роботи;
— участь у розробці спільних наукових тем, програм та проектів;
— підготовка, рецензування та видання спільних наукових, науково-практичних, науково-методичних і науково-просвітницьких видань;
— організація та проведення спільних наукових і науково-практичних семінарів, круглих столів, конференцій;
— створення можливостей для проходження наукових стажувань та підвищення кваліфікації наукових співробітників, екскурсоводів;
— організація та проведення спільної науково-просвітницької та інформаційної роботи, зокрема проведення виставок, екскурсій, прес-конференцій;
— обмін науковими і науково-методичними виданнями та інформацією.

Минулого року угоди про співпрацю Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» підписав із Українським інститутом національної пам’яті, Старобілоуським історичним комплексом, Чернігівським Національним педагогічним університетом ім. Т.Г. Шевченка та Чернігівським державним інститутом економіки і управління.

Довідка. Музей історії Десятинної церкви створено 9 квітня 2012 року. Відповідний наказ Мінкультури було видано з урахуванням особливої історико-культурної цінності залишків фундаментів церкви Успіня Пресвятої Богородиці (Десятинної) в Києві та інших археологічних об’єктів VIII—XIX ст., що знаходяться на її території та входять до складу пам’ятки археології національного значення «Місто Володимира – дитинець стародавнього Києва з фундаментами Десятинної церкви», необхідності збереження та популяризації історичного минулого нашої держави, а також з метою належного виконання розпорядження Президента України від 17 вересня 2004 року № 217 «Про музеєфікацію залишків церкви Богородиці (Десятинної) в м. Києві» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 червня 2010 року № 1311 «Про проведення археологічних досліджень та музеєфікації залишків фундаментів Десятинної церкви» на підставі Положення про Міністерство культури України та статті 7 Закону України «Про музеї та музейну справу».

«Чернігів стародавній»

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини