Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:32:10

Ілюзії оселилися на чернігівському Дитинці. ВІДЕО

15.07.2013   11:13Агенцiя

Портрети, що перетворюються на пейзажі, картини, які викликають здивування і пробуджують уяву, - така незвична виставка відкрилася 11 липня у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі на Валу)

Автором живописних полотен є Олег Шупляк, член Національної спілки художників України, талановитий художник, педагог.

Довідка:
Олег Шупляк народився 23 вересня 1967 року в селі Біще Бережанського району Тернопільської області. У 1991 році він закінчив архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту (нині Національний університет «Львівська політехніка»). З 1997 по 2001 рік працював учителем малювання в своєму рідному селі, з 2000 року викладає малюнок і живопис у Бережанській дитячій художній школі. З 1990 року Шупляк бере участь у виставковій діяльності, експонувався на всеукраїнських виставках у Києві, Тернополі, Львові, Івано-Франківську, Хмельницькому та Луцьку. Персональні виставки художника пройшли в англійському місті Ноттінгем (1993) і рідних Бережанах (2004).

За освітою Олег Шупляк – архітектор, але вже довгий час викладає малювання і живопис, почавши зі школи в рідному селі, а продовживши – в художній школі міста Бережани. Незважаючи на те, що в портфоліо художника є незліченна безліч традиційного живопису, увагу привертає саме нетрадиційна, – так звані «картини з подвійним змістом», згідно з термінологією автора.

Працюючи в галузі станкового живопису і церковного розпису, а також реставрації, у жанрах асоціативного символізму, постмодернізма, абстракціонізма, сюрреалізма та реалізма, своєю стихією Олег Шупляк все ж вважає сюрреалізм. Саме цей жанр мав найбільший вплив на його становлення як художника, і сьогодні елементи сюру присутні практично у всіх «нетрадиційних» картинах автора. Внаслідок чого, картини в кінцевому результаті стають для глядача чимось на зразок головоломки – шедеври оптичної ілюзії, картини з подвійним смислом, які так майстерно створені.

Український художник Олег Шупляк неодноразово брав участь у закордонних виставках сучасного живопису, у тому числі і в американському Нью-Йорку, і в британському Ноттінгемі, і в інших містах західного та східного зарубіжжя. Але і на батьківщині його цінують дуже високо, запрошуючи з експозиціями та майстер-класами в галереї сучасного мистецтва.

Український художник-ілюзіоніст вдало використовує метаморфози у своїх сюрреалістичних картинах. Автор володіє безмежною фантазією, таке враження що одна картина розкриває одразу кілька історій. І в цьому є певна містика та магія творчості. Витвори Олега Шупляка змушують задуматись, яка ніжна, яка ілюзорна річ – наша реальність, коли картини і поняття переплітаються і зливаються в одне ціле. Жінка і квіти, закохані і Фрейд, кобзар і Шевченко, пейзажі і портрети, далеко і близько, однина і множина, Бог і люди. Автор неначе запрошує до гри з такими картинами-ілюзіями, спочатку побачити одне, потім друге, а вкінці все разом у цілісності і таким чином зрозуміти всю філософію задуму...

За інформацією «Чернігів стародавній», відео Телеканал "Дитинець"

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини