Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:41:22

Міліціонери з Чернігівського району вибороли ІІІ місце у літературному конкурсі

30.05.2013   12:07

Книга «Через роки та відстані», написана працівниками Чернігівського райвідділу внутрішніх справ та ветеранами міліції, в номінації «публіцистика» зайняла ІІІ місце на обласному літературному конкурсі «Краща книга року».

Вже традиційно до Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження в Чернігівській центральній міській бібліотеці імені Михайла Коцюбинського відбулася офіційна церемонія нагородження лауреатів обласного літературного конкурсу «Краща книга року». Привітав присутніх та вручив нагороди лауреатам конкурсу від імені Чернігівського міського голови секретар міської ради Олег Шеремет. Всього на конкурс було представлено 26 книг 25 авторів.

Серед учасників конкурсу був і творчий колектив Чернігівського райвідділу внутрішніх справ на чолі з начальником відділу підполковником міліції Сергієм Бондарем. Міліціонери презентували свою книгу «Через роки та відстані».

Члени поважного журі зізналися, що ця книга була для них певною мірою несподіванкою, оскільки про міліцію, як правило, пишуть журналісти, тому приємно, що за перо нарешті взялися самі міліціонери. Журі належним чином оцінило високий художній рівень книги та теми, які в ній піднімалися.

Як і годиться, одним з перших читачів книги став начальник Управління МВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик. Він з цікавістю прочитав роботу від першої до останньої сторінки, головний міліціонер області високо оцінив творчий доробок редакційної колегії на чолі з начальником райвідділу Сергієм Бондарем. Начальник УМВС Олександр Михайлик віддав належне вкладеній у дослідження титанічній праці та висловив упевненість, що книга зацікавить не тільки міліціонерів, які несуть службу в лавах Чернігівського райвідділу, а й представників інших територіальних підрозділів, студентську молодь, краєзнавців.

Документально-публіцистичне видання "Через роки та відстані" - це реалії життя звичайних міліціонерів, найгостріші моменти служби, надії, острахи та переживання. Збірка історій ветеранів побачила світ менше року тому і розповідає про життя у погонах та нелегку й небезпечну службу.
Як розповів голова редколегії підполковник міліції Сергій Бондар, метою написання книги був не сухий хронологічний виклад фактів і подій, а показ міліціонера, як носія історичних традицій захисту рідної землі від криміналу, змалювання образу правоохоронця-сина Чернігівщини, готового покласти душу й тіло на олтар законності.
Книга висвітлює ті моменти міліцейської роботи, які, як правило, залишаються за кадром, але варті уваги громадськості. Зокрема, в книзі тонко показані людські якості міліціонера, патріотизм, мужність і співчуття до тих, хто помилився в цьому житті, але готовий стати на шлях виправлення.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини