Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:00:02

“Поліський вернісаж”, ІІ відкритий всеукраїнський конкурс виконавців на народних інструментах

24.05.2013   12:19Агенцiя

“Поліський вернісаж”, ІІ відкритий всеукраїнський конкурс виконавців на народних інструментах, який відбувся днями у Семенівці, – це незабутнє спілкування з творчо обдарованою молоддю, розвиток і підтримка музичного мистецтва, культури, виявлення найбільш талановитих виконавців на народних інструментах.

Для організації та проведення конкурсу був залучений дуже потужній музичний потенціал: народний артист України, професор Національної Української музичної академії ім. П. І. Чайковського, переможець міжнародних конкурсів, соліст Київської національної філармонії Сергій Гринченко; наш земляк, заслужений артист України, доцент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, відмінник народної освіти України, кандидат мистецтвознавства, лауреат міжнародних конкурсів Володимир Дорохін; заслужений працівник культури України Ангеліна Скрига, почесний працівник загальної освіти Російської Федерації, лауреат міжнародних конкурсів Сергій Ваньков (м. Рязань); заслужений працівник культури України Олександр Іванько, Ірина Камягінська з м.Стародубу та багато інших знаних музикантів.

У конкурсі взяли участь більше 200 музикантів з України та Росії. Це свідчить про високий авторитет конкурсу та його значимість. Прослуховування відбувалися у декількох залах. У районному будинкові культури виступали солісти (баяністи, акордеоністи, гармоністи, сопілкарі) та ансамблі учнів і викладачів. У залі дитячої музичної школи свою майстерність демонстрували солісти на струнних народних інструментах (балалайка, домра, гітара).
Кращі з кращих отримали гран-прі: Катерина Черняг (акордеон, м. Чернігів), ансамбль народних інструментів “Троїсті музики” (Чернігівська дитяча музична школа № 2), ансамбль баяністів “Акорд” (Чернігівська міська школа мистецтв).

Два дипломи повезуть додому вихованці Шосткинської дитячої музичної школи (Сумська обл.), два – дитяча школа мистецтв (м. Стародуб, Брянська область, Російська Федерація). Серед конкурсантів найбільше нагород отримали вихованці та викладачі Чернігівських та Прилуцьких спеціалізованих закладів. Під час проведення конкурсу музиканти відвідали історико-краєзнавчий музей, оглянули виставку народних майстрів.

Опісля конкурсних прослуховувань відбувся концерт видатних музикантів України – лауреата міжнародних конкурсів Олега Бойко (гітара) та народного артиста України Сергія Гринченка (баян). Концерт такого рівня на Семенівщині відбувався вперше.

З успіхом пройшли майстер-класи Володимира Дорохіна та Сергія Гринченка, цікаво – науково-практичний семінар “Актуальні питання розвитку народно-інструментального мистецтва: теорія, методика, практика”.
“Поліський вернісаж” відбувся на вищому організаційному рівні і став знаковою подією у музичному житті країни, наповнив учасників енергією, неперевершеними враженнями, надав наснаги на нові творчі здобутки і показав наш край у всій його величавій красі.

Засновниками конкурсу є Семенівська районна державна адміністрація, Семенівська районна рада за підтримки Національної всеукраїнської музичної спілки, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Чернігівського музичного училища імені Л.М.Ревуцького.


А. Єрьома, начальник відділу культури і туризму, голова організаційного комітету ІІ відкритого всеукраїнського конкурсу виконавців на народних інструментах “Поліський вернісаж”

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини