Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:51:41

Урочистості з нагоди 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

08.05.2013   17:38

8 травня з нагоди 68-ої річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім.Т.Г.Шевченка пройшли урочисті збори за участю керівництва області та міста.

Як відзначив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко героїко-патріотичне виховання молодого покоління, спогади про подвиги захисників Вітчизни, донесення до людей правдивої інформації про трагічні події війни, у тому числі й ті, що безпосередньо пов’язані з Чернігівщиною, є одним з пріоритетів державної гуманітарної політики в регіоні.

“З особливою увагою підходимо ми до вшанування пам’ятних дат, пов’язаних з Великою Вітчизняною війною, проведення комплексу заходів зі збереження пам’ятників, обелісків та меморіалів, які увічнюють пам’ять про загиблих у роки війн”, – наголосив очільник області.

Так, упродовж 2010–2011 років відновлено Музейно-меморіальний комплекс партизанської слави “Лісоград” у Щорському районі, відреставровано багато пам’ятних знаків у містах і селах області.

Відроджено добру традицію функціонування при навчальних закладах області музеїв та кімнат бойової слави.

Реалізована перша і прийнята сесією обласної ради друга Програма впровадження комплексу заходів щодо збереження та відновлення меморіальних пам’яток періоду Великої Вітчизняної війни в області.

У поточному році вона буде доповнена заходами з пошуку, перепоховання і впорядкування поховань жертв війни.

Згідно з Указом Президента України Віктора Януковича цьогоріч на всеукраїнському рівні вшановано пам’ять жертв Корюківської трагедії.

У держбюджеті передбачено 10 мільйонів гривень на спорудження першої черги Музейно-меморіального комплексу, що стане символом спалених сіл усієї України.

“Важливо, що всі заходи, приурочені до пам’ятних подій Великої Вітчизняної війни, готуються спільно з ветеранським активом, враховуються слушні пропозиції і побажання ветеранів”, – зауважив Володимир Хоменко.

Голова облдержадміністрації наголосив, що українська держава та суспільство свідомі необхідності посилення соціального захисту ветеранів.

Тож головним напрямом роботи з підготовки та відзначення ювілею Перемоги Президент України Віктор Янукович визначив посилення державної турботи про учасників війни, інвалідів, вдів загиблих, а також осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

“Внаслідок нових соціальних ініціатив Глави держави за останні роки вдалося підвищити соціальні стандарти для ветеранів війни. Зокрема, на 49% було підвищено середній розмір пенсії учасників війни; більш ніж у 4 рази зросла грошова допомога ветеранам війни до Дня Перемоги; на 702 гривні було збільшено пенсії членам сімей померлих інвалідів війни.

Щороку до свята Дня Перемоги ветеранам війни виплачується одноразова грошова допомога, яка в цьому році зросла на 10%.

Для надання висококваліфікованих медичних послуг в області діє обласний госпіталь для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни, у медичних закладах функціонує 233 палати для ветеранів війни.

Систематично лікувальними закладами області проводяться комплексні медичні профілактичні огляди ветеранів. Інвалідам війни виділяються нові автомобілі.

У територіальних центрах соціального обслуговування та інтернатних закладах створюються умови для комфортного перебування одиноких непрацездатних громадян. Соціальні робітники надають одиноким ветеранам війни понад 50 різноманітних видів послуг.

Місцеві органи влади докладають максимум зусиль, щоб усі ветерани війни – яких в області проживає майже 60 тисяч, а також понад 11 тисяч членів сімей загиблих – відчували турботу з боку держави та суспільства”- зазначив Володимир Хоменко.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини