Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:55:58

Народний артист України виступив перед засудженими Чернігівської області

15.01.2013   08:14Агенцiя

До Новорічних і Різдвяних свят засуджені, що відбувають покарання в установах Чернігівської області отримали можливість послухати пісні Василя Нечепи, який відвідав Менську виправну колонію № 91 та Чернігівську виправну колонію № 44.

Народний артист України виступив перед засудженими Чернігівської області

Народний артист України виступив перед засудженими Чернігівської області

Народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка не лише видатний кобзар та лірник, а й справжній зберігач споконвічних традицій українського народу.

Пан Василь багато подорожує, збирає і записує народні пісні, відновлює козацькі традиції, пропагує козацьке мистецтво у школах і навчальних закладах. І вперше він відвідав установи Державної пенітенціарної служби України. Народний артист оглянув бібіліотеки виправних установ, виступив в актових залах і поспілкувався із засудженими.

Не залишив без уваги гість і малюків Будинку дитини при Чернігівській виправній колонії. Кобзар виступив перед засудженими матерями і побавив малюків, які так і тягнулись до артиста.

Його дзвінкий голос у супроводі кобзи зачарував слухачів і налаштував їх на ліричний, різдвяний настрій.

"В першу чергу, ми вдячні нашому Гостю, що він погодився відвідати виправні колонії і поспілкуватись із засудженими, і сподіваємось, що пан Василь ще багато разів завітає до нас", - зазначив начальник управління Олександр Доробалюк.

Не кожен регіон нашої країни може похвалитись своїм кобзарем, співцем народних дум та пісень. Саме Василь Нечепа продовжує традиції славетних кобзарів Чернігівщини. Тож, його візит до засуджених має налаштувати їх на шлях виправлення, а оспівування Батьківщини розвинути почуття патріотизму.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.