Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 3 липня, 11:09:39

Концерт хору ім. Бортнянського до свята Трійці

25.06.2024   14:12Агенцiя

У день великого християнського свята, 23 червня 2024 року, концертну програму “До Дня Святої Трійці” представив Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру.

Артисти хору на чолі з Ігорем Найдьоном презентували свій новий проєкт у Борисоглібському соборі на древньому Чернігівському Валу.


У програму увійшли величні твори українських композиторів. Прозвучали два твори Максима Березовського — Літургія і “Да воскреснет Бог”. Великий український композитор XVIII сторіччя поєднав у своїй творчості традиції західноєвропейської музики з традиціями українського народного хорового мистецтва. Зокрема, музикознавці відзначають цілісність і масштабність Літургії Березовського, її виразність, досягнуту завдяки використанню традиційних українських пісенних мотивів. Виконав твори Березовського ансамбль солістів духовної музики камерного хору під диригуванням Світлани Корми.
У програмі прозвучав український кант “Всі Тя хори” в обробці Олександра Тарасенка.
Глядачі почули й один з найяскравіших шедеврів української духовної музики — Воскресенський або Пасхальний канон Миколи Дилецького, видатного українського композитора і музичного теоретика XVII ст. Барвистий, сповнений піднесеності канон справедливо вважається однією з вершин у світі хорової музики. “Канон Дилецького символізує перемогу Світла над Темрявою”, — зазначають фахівці.
Концертна програма камерного хору ім. Бортнянського “До Дня Святої Трійці” продемонструвала самобутність і, разом з тим, спорідненість з європейськими традиціями класичної української духовної музики.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники Чернігівщини 7 разів залучалися до ліквідації пожеж 10:58

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 7 пожеж, з яких: 4 у житловому секторі та 3 у природних екологічних системах.

Чернігівщина. Обстановка на прикордонні за добу станом на 06.00 03 липня 2024 10:36

Російська окупаційна армія продовжує застосовувати властиву собі тактику терору і веде обстріли по численних цивільних об'єктах нашої держави.

Не лише навчають, а й підтримують ЗСУ в закладах освіти Вертіївської громади 10:22

Чаї з полуниці, липи та меліси, приправи з петрушки, кропу, цибулі та часнику, енергетичні солодощі з меду, горіхів, лимонів та сухофруктів – такі дарунки приготували для ЗСУ у Вертіївському ДНЗ «Колосок» у ІІ кварталі 2024 року.

У Львові вперше за роки незалежності відбувся Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді, а також командний Чемпіонат України з багатоборства серед дорослих та молоді 09:50

З 28 до 30 червня у Львові відбулися чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих і молоді та чемпіонат України з багатоборства серед дорослих і молоді.

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 02 липня по 8:00 03 липня 2024 року 09:29

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 7 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини