Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:35:40

Відомий урбаніст розкаже як виглядатимуть українські повоєнні міста

10.11.2022   18:00Агенцiя

Деякі населені пункти України зруйновані майже повністю: у селі Горенка Київської області руйнування досягають 77%, в Ірпені – 71%. Про всі пошкодження інфраструктури у Маріуполі та на інших окупованих територіях України достеменно невідомо. Чи всі ці міста та села потрібно відбудовувати такими, якими вони були раніше? Що потрібно відновлювати, а які руйнування залишати у якості пам’яті про війну?

Про те, як варто відбудувати українські міста після війни, розповість український урбаніст Олександр Шевченко під час відкритої онлайн-лекції “Де програмують майбутнє українських міст і громад?”, що відбудеться 10 листопада о 18:00. Олександр заснував агенцію просторого розвитку Zvidsy та проєкт зі сталого відновлення України ReStart Ukraine. Також він консультує з питань містобудування Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), агентства ООН та онлайн-курс з урбаністики від STEM is FEM.

Під час лекції спікер поділиться власним поглядом на те, як українські міста будуть переходити з поточної моделі містобудування на повоєнну, а також як вирішити старі та нові виклики. Зокрема, лектор буде розповідати про проблематику “теплових островів”, які утворюються через дефіцит озеленення, затоплення прибережних населених пунктів та інші проблеми, і як їх вирішувати.

Це перша подія з серії відкритих лекцій навчального онлайн-курсу з урбаністики, який за підтримки програми “Мріємо та діємо” реалізовує ГО STEM is FEM. Організація була створена за ініціативи Founding Partner Roosh Сергія Токарєва, щоб популяризувати STEM-фах серед дівчат.

До цієї події та наступних відкритих лекцій можуть долучитись всі охочі, попередньо зареєструвавшись за посиланням.

“Наразі в Україні багато зруйнованих будівель, просторів. І вже зараз нам потрібно думати, що ми з ними будемо робити: руйнувати, реставрувати чи залишати, як є. Закордоном та в Україні є така практика, коли після воєнних дій у будівлях спеціально лишають сліди від куль – щоб наступні покоління пам’ятали. Але всі ці рішення, звісно, залежать від нашого суспільства. Тому ми організовуємо ці лекції – щоб якомога більше людей могли задуматись та, можливо, згодом доєднатись до повоєнної відбудови України,” – розповідає координаторка STEM is FEM Єлізавета Коренко.

За анонсами проєкту можна слідкувати на сторінках STEM is FEM у соцмережах: Facebook та Instagram.
Освітній онлайн-курс з урбаністики втілюється в рамках програми “Мріємо та діємо”, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Останні новини Чернігівщини

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.