Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:10:19

Публічний захід "Перспективний план Чернігівщини в розрізі створення спроможних ОТГ та переформатування районів"

11.09.2019   10:30Агенцiя

У середу, 11 вересня об 11.00 Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» запрошує на публічний захід «Перспективний план Чернігівщини в розрізі створення спроможних ОТГ та переформатування районів».

 

Децентралізація – це реформа, визнана експертами та аналітиками найуспішнішою в Україні. Для повномірної її реалізації необхідно завершити формування ефективної системи місцевого самоврядування в країні. А це вимагає проведення ще одного етапу – завершення створення спроможних адміністративно-територіальних одиниць базового рівня – громад, сформувати нові субрегіональні адміністративні утворення – райони, завершити перерозподіл повноважень між органами державної влади і місцевим самоврядуванням.

На заході пропонуємо обговорити, висловити свою позицію, запропонувати рішення та напрацювати спільне бачення щодо таких питань:

1. Формування моделі адміністративно-територіального устрою базового та субрегіонального рівня Чернігівської області.

2. Критерії формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня. Пропозиції Міністерства регіонального розвитку.

3. Які аргументи та критерії слід враховувати при формуванні адміністративно-територіальних одиниць Чернігівщини.

Зазначимо, що робота з планування майбутнього територіального устрою областей вже триває. Чернігівська область має законопроект від народних депутатів щодо поділу на райони. У грудні 2018 року Чернігівський ЦРМС проводив конференцію на тему реформування районного рівня. У липні 2019 були оприлюднені пропозиції Уряду щодо змін меж районів в Чернігівській області. На данному етапі напрацьовуються зміни до перспективного плану формування громад області.

До участі в обговоренні запрошуємо представників органів державної влади, місцевого самоврядування, місцевих рад та адміністрацій, експертів та представників засобів масової інформації.

Про своє бажання взяти участь у заході просимо повідомити телефоном 098-914-915-2 або написати на електронну пошту chernihiv@lgdc.org.ua (копія на ok.stelmakh@gmail.com) до 14.00 вівторка 10 вересня.

Дата проведення: середа, 11 вересня 2019 року об 11.00 (Початок реєстрації о 10.30)

Місце проведення: Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, вул.Святомиколаївська, 12-а, Чернігів.

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.