Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:18:08

Прес-брифінг з нагоди приєднання Чернігова до Всеукраїнської акції "100 пунктів безпеки"

05.06.2019   15:00Агенцiя

5 червня  о 15:00 на малій міській сцені м. Чернігова (проспект Миру, 21) відбудеться прес-брифінг з нагоди приєднання Чернігова до Всеукраїнської акції «100 пунктів безпеки». Кампанія “100 пунктів безпеки” з протидії ДТП за участю пішоходів охоплює 20 міст України, ініційована Національною програмою з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді “Traffic Challenge”. У Чернігові активісти роздадуть населенню «Комплекти безпеки громадян» (світловідбиваючі наліпки) та передадуть школам «Комплекти безпеки школярів» (світловідбиваючі жилети та манжети).

Це вже 3-й етап кампанії «100 пунктів безпеки», і він включає в себе роздачу 60 тис. світлоповертаючих стікерів (наліпок) серед молоді для двоколісних немоторних та електромоторних транспортних засобів.

Акція із роздачі населенню «Комплектів безпеки громадян» є на сьогоднійшній день в Україні унікальною, оскільки носіння світловідбиваючих елементів на двоколісному  транспорті та в інфраструктурі міста - одна з ефективних світових практик протидії дитячій та молодіжній смертності у ДТП.

Цей захід реалізується за підтримки Патрульної поліції, представників освіти та громадських активістів.

До участі у акції оргомітет Національної програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді “Traffic Challenge” запрошує долучитись:
• водіїв двоколісних транспортних засобів,
• дітей зі шкіл та садочків, що переміщаються на двоколісних транспортних засобах,
• людей з обмеженими фізичними можливостями, що пересуваються на інвалідних візочках,
• батьків, що переміщаються по місту з дитячими візочками.

Цікаво,  що 3-етап проекту «100 пунктів безпеки» відбуватиметься  напередодні шкільних канікул. А це допоможе підготувати дітей, що пересуваються по місту на двоколісних транспортних засобах, до пересування на власному транспорті під час канікул та попереджатиме від небезпек на дорозі.

Проект «100 пунктів безпеки» складається з декількох етапів:
1)   позначення небезпечних місць, у яких найчастіше гинуть та травмуються діти, у навігаторі WAZE, що попереджатиме водіїв про наближення до небезпечних ділянок  (що було реалізовано у березні);
2)   забезпечення шкіл в місцях концентрації ДТП Комплектами безпеки шкіл (що було реалізовано у квітні);
3)    забезпечення населення «Персональними комплектами безпеки»;
4)   проведення Національного змагання шкіл з БДР (восени).

Національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді «Traffic Challenge» - це некомерційний та неполітичний соціальний проект, що реалізовується на всій території України з 2015 року в рамках 10-річчя дій з безпеки дорожнього руху, проголошеного Генеральною асамблеєю ООН та відповідно до завдань Державної програми з безпеки дорожнього руху, затвердженої Урядом України 2018 року.

У прес-брифінгу візьмуть участь голова ГО Traffic Challenge Ольга Дробишева, представники Чернігівської міськради та патрульні поліцейські. Від поліції Чернігова на прес-брифінгу буде: Начальник управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції, старший лейтенант поліції Думич Андрій Анатолійович

Для зв’язку: Ірина Сидоренко, (063 763 92 07)

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.