Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:30:43

Прес-конференція з нагоди старту XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Чернігові та Чернігівській області

13.11.2018   12:00Агенцiя

13 листопада о 12:00 год. у культурному-діловому центрі «Світогляд» за адресою проспект Перемоги, 108-а відбудеться прес-конференція з нагоди відкриття XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Чернігові та Чернігівській області.

    В Україні стартував XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цього року з жовтня по грудень найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці 22-х областей України, серед яких Чернігівська область.
Головна тема цьогорічного фестивалю має назву “Рівні рівності” та присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Це пропозиція подискутувати про поширені стереотипи та визначити, як сповідувати практики рівності в нашому повсякденні, зрештою - “виміряти” рівні рівності. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам подивитись на питання нерівності з різних позицій - не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії.

Локаціями для показів і обговорень фільмів стануть місцеві кінотеатри, будинки культури, школи й вищі навчальні заклади, кіноклуби та креативні простори, книгарні, бібліотеки, а також установи пенітенціарної системи. Важливою складовою заходів є дискусії, під час яких глядачі й глядачки матимуть нагоду поспілкуватися з запрошеними правозахисниками(-цями), діяч(к)ами культури.

Під час прес-конференції організатори фестивалю в Чернігові та Чернігівській області Громадська організація «МАРТ» та Чернігівський комітет захисту прав людини представлять програму цьогорічного фестивалю в Чернігові та Чернігівській області.

Участь у прес-конференції беруть:
-    Максим Буткевич, модератор програм Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини в м. Києві. Представник Освітнього Дому прав людини в Чернігові;
-    Андрій Кінаш - Голова Правління громадської організації «МАРТ;
-    Руслана Бурова - виконавчадиректорка громадської ораганізації «МАРТ»;
-    Андрій Волинець - координатор фестивалю документального кіно про права людини Docudays UAв Чернігові та Чернігівській області;
-    Олександра Козорог -координатор освітнього напрямку Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»;
-    Катерина Данькова–співкоординаторка фестивалю в Чернігівській області, Чернігівський громадський комітет захисту прав людини.

Довідка:

Мета Мандрівного фестивалю Docudays UA - сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.


Місія Мандрівного фестивалю Docudays UA – «Ми створюємо можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким способом сприяємо розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності. Реалізуючи нашу місію, також сприяємо популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні».

Фестиваль - неполітичний і некомерційний.

Організатори: Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО “Південь”, Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, ГО “Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв”.


Партнери: Державне агенство з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини, Кампанія проти дискримінації Docudays UA.
 

Організатори у Чернігівській області: ГО “МАРТ” у партнерстві з Чернігівським комітетом захисту прав людини.

Регіональні партнери:


Регіональні інформаційні партнери:


За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, за телефоном (0462) 774-110. .

 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини