Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:45:13

Між свободою та маніпуляціями. Хто і як захищає права користувачів в Інтернеті?

29.05.2018   14:00Агенцiя

Чернігів. Коворкінг “Світогляд”. Проспект Перемоги, 108-а, 2-й пов.
14.00-16.00, вівторок 29 травня.
 
Впродовж багатьох років український Інтернет був одним з найбільш вільних у світі й потреби в обговоренні свободи Інтернету та цифрових прав користувачів не виникало. В публічному дискурсі часто зустрінеш дискусії про права людини, однак в українському медіапросторі майже не присутні дискусії щодо цифрових прав. З огляду на безпекові ризики для країни, поширення дезінформації та фейкових новин, доступ до Інтернету і функціонування онлайн-ресурсів все частіше розглядаються через призму регулювання з боку держави. Чи є межі для такого регулювання?

О 14.00 у вівторок, 29 травня 2018 року у Чернігові в коворкінгу “Світогляд” (пр-т. Перемоги, 108-а, 2-й пов.) відбудеться дискусія щодо викликів для користувачів та їхніх цифрових прав, під час якої учасники обговорять:
    як оцінюють лідери думок в Чернігові минулорічне рішення Президента України щодо блокування російських соцмереж?
    чи гарантується в Україні свобода Інтернету та цифрові права і хто готовий їх захищати?
    за які публікації в Інтернеті правоохоронці можуть переслідувати користувачів і про що свідчать судові вироки для користувачів?
    чи повинна в Україні обмежуватися робота онлайн-видань, що публікують неправдиву інформацію?
    як поєднати безпекові ризики для країни та вільне функціонування Інтернету?

Під час дискусії також будуть представлені результати експертного опитування на тему регулювання Інтернету в Україні, проведеного ГО “Інтерньюз-Україна”.

Запрошуємо приєднатися до дискусії журналістів, правозахисників,  зацікавлених користувачів, онлайн-активістів.

Дискутантами виступлять: Віталій Мороз, керівник програм нових медіа ГО «Інтерньюз-Україна», Олег Головатенко, директор телерадіокомпанії SVOBODA.FM, Андрій Подорван, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації, Павло Пущенко, представниaк ІМІ в Чернігівській області

Де? Коворкінг “Світогляд”. Проспект Перемоги, 108-а, 2-й пов.
Коли?  14.00-16.00, вівторок 29 травня 2018.
Онлайн-трансляція: на сторінці MediaNextUkraine у Facebook

Для участі, будь ласка, зареєструйтеся за лінком

За додатковою інформацією звертайтесь до Ольги Гуртовенко за телефоном +38 050 82 02 777
або пишіть на електронну пошту ogurtovenko@internews.ua
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини