Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:31:08

Мистецький проект "Старовинна музика в стародавньому місті"

05.05.2018   15:00Агенцiя

У Чернігові 5-6 травня відбудеться мистецький проект "Старовинна музика в стародавньому місті". Проведення в Чернігові такої непересічної події, як мистецький проект, що знайомить зі старовинною музикою, найбільш вдало підкреслює його історичний та культурний статус.

Вперше в м. Чернігові мистецький проект «Старовинна музика в стародавньому місті» був представлений у вересні 2016 року й став одним з основних заходів, присвячених Дню міста. В травні 2017 року даний проект відбувся в рамках Фестивалю класичної музики під відкритим небом.

Впродовж двох років учасниками з трьох міст – Чернігова, Львова та Києва – було представлено кращі зразки європейської старовинної музики. Зокрема, в проекті брали участь Львівский музичний цех «Gardarica» (м. Львів), сопілковий консорт «DudalisJunior» (м. Львів), дует в складі Божени Корчинської и Наталії Павлів (українська хроматична сопілка) (м. Львів), KlarnetKvartet «Bagatelle» (г. Чернігів), Іван Євтушенко (лютня) (м. Чернігів), академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського (м. Чернігів), дует в складі Світлани Шабалтіної та Ольги Шадріної-Личак (клавесин) (м. Київ), а також Ігор Єрмак (флейта траверсо) (м. Київ).

Окрім постійних учасників, у виконанні яких прозвучать твори європейських композиторів XVI-XVIIIстоліть. Спеціальним гостем проекту цього року стане Бернгард Гофштьоттер (м. Відень, Австрія) – номінант премії International Classical Music Awards з концертом для барокової гітари. На сьогодні Гофштьоттер опублікував п’ять сольних компакт-дисків, які отримали міжнародне критичне визнання, зокрема, він отримав тричі премію «Pasticcio» австрійського публічного радіо.

Відмітимо, що проект «Старовинна музика в стародавньому місті» - неординарий захід, який найкращим чином може вдихнути живу атмосферу у відомий архітектурний фасад Чернігова й акцентувати, що наше місто було і залишається частиною європейської культури, та є актуальним в умовах проголошення Європейського року культурної спадщини в Україні.

5 травня - Урочисте відкриття проекту та концертна програма

Початок - о 15 годині

Місце проведення:  сквер ім. Б. Хмельницького

6 травня - Концертна програма

Початок - о 15 годині

Місце проведення: Борисоглібський собор
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.