Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:29:21

Реформа інтернатів на Чернігівщині та розбудова ефективної політики захисту дітей і підтримки сімей: чого чекати дітям та сім’ям

28.09.2017   13:00Агенцiя

28 вересня коаліція громадських організацій Чернігівщини із просування реформи системи захисту дітей в регіоні  організовує прес-ланч для редакторів та журналістів області. Зустріч присвячена  впровадженню Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки,яка дала старт докорінним змінам у соціальній політиці щодо захисту дітей та підтримки сімей. На конкретних прикладах та фактах з області журналістам покажуть найгостріші проблеми сфери захисту дітей в регіоні, розкажуть як уникнути маніпуляцій долями дітей і псевдо реформ та побудувати спроможну соціальну політику в регіоні в ході реалізації Національної стратегії.

Під час прес-ланчу, ми обговоримо такі питання:

• Реформа інтернатів – чому вона потрібна та що чекає на дітей та сім’ї Чернігівщини в рамках її впровадження
• Докази та приклади з регіону та України про те, як розумно відмовитися від шкідливого інтернатного догляду та подарувати кожній дитині сімейне тепло
• Небезпечні тенденції – як уникнути псевдо реформ та спекуляцій на темі
• Співпраця влади, громадськості та ЗМІ – що може зробити кожен вже зараз, щоб побудувати ефективну соціальну політику захисту дітей та підтримки сімей у своїй громаді.

Спікер заходу:
•    Тетяна Плескач та Тeтяна Бoйко – ГО «Українська асоціація матерів»
•    Олена Трубенок – ГО «Голос батьків»
•    Регіна Гусак – депутат міської ради, директор Чернігівського НРЦ №2"
•    Катерина Залєвська – БО «Надія і житло для дітей»

У багатьох країнах саме ЗМІ стали тим впливовим важелем, який не тільки ініціював докорінні зміни у соціальній політиці щодо дітей, але й гарантував якісне впровадження реформи в кращих інтересах дитини. В рамках прес-ланчу ми сподіваємося заручитися підтримкою місцевих медіа для того, щоб реформи на Чернігівщині не перетворилися в чергові маніпуляції долями дітей, а кожна дитина регіону нарешті змогла виростати в безпечному та люблячому сімейному оточенні, яке єдине гарантує розкриття її потенціалу та повноцінне майбутнє.

Час та місце проведення:13.00 – 15.00, конференц-зала готелю «Україна», проспект Миру, 33.

Контакти організаторів:Тетяна Плескач – 096 385 58 60, Тeтяна Бoйко – 067 759 08 67.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини