Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:42:57

Круглий стіл “Місто як об’єкт спеціалізованого та загальнокультурного дискурсів. Архітектура у сучасній культурі”

14.06.2017   11:00Агенцiя

Дата: середа, 14 червня.

Час: 11 год. 00 хв.

Місцепроведення: м. Чернігів, проспект Миру, 43, (приміщення Чернігівської обласної ради, 3 поверх, аудиторія № 2).
   
Питання порядку денного круглого столу:
1. Пам'ять і травма у просторах міста. Практики комеморації.
2. Про механізми – способи залучення думки громади (і стейкхолдерів) у формуванні бачення цього майбутнього простору та інституційні механізми(конкурс, його формат і технологія проведення).
3. Яким повинен бути меморіальний комплекс Захисникам України щоб достойно вшановувати пам’ять героїв Небесної сотні та загиблих військових у війні на сході (так званій АТО).

Світлана Шліпченковізьме участь укруглому столі, як запрошений експерт. Пані Світланаархітекторка за освітою,теоретик урбанізму, авторка монографій "Архітектурні принципи постмодернізму" та "Записано в камені", численних статей, співавторка курсу "Урбаністика: сучасне місто" на освітній платформі Prometheus, ідеолог та головна редакторка серії видань "Урбаністичні студії". Викладач кафедри культурології в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) курси з урбаністики. Керівник наукових програм Центру урбаністичних студій НаУКМА.

Круглий стіл проводиться за ініціативи Олега Авер’янова, голови Чернігівської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка, голова депутатської фракції РПЛ у Чернігівській обласній раді.

На круглий стіл запрошені:
• Владислав Атрошенко – Чернігівський міський голова,
• Дмитро Блауш – депутат Чернігівської обласної ради,
• Олександр Атрощенко, Ольга Хоніч та Андрій Черненко– заступники Чернігівського міського голови,
• Роман Старіков – депутат Чернігівської міської ради, начальник КП «Зеленбуд»;
• рина Березинець – депутат Чернігівської міської ради,
• Сергій Калюжний – начальник управління архітектури та містобудування  Чернігівської міської ради, головний архітектор міста, а також архітектори, скульптори, художники міста та представники громадськості.

У місті мало хто уявляє собі засоби фіксування пам'яті про події в країні, особливо такі, які лишили по собі шок та біль, який не можливо забути. Як це відбувається в країнах Європи і світу? Що треба зрозуміти для отримання позитивного результату? На ці та інші питання організатори сподіваються отримати відповідь на даному круглому столі.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.